כיכר השבת

דַּם עֲבָדֶיךָ הַשָּׁפוּךְ

תיאור מחריד וקשה לקריאה: כך יוחזרו חלק מהחטופים בעזה

לצד ההכנות בבתי החולים והשמחה הגדולה שתהיה בעזרת השם עם חזרתם של החטופים החיים, בישראל מצפים לראות גם מראות קשים מנשוא של גופות חטופים שיובאו לקבורה | בישראל נערכים לקבורתם של עשרות חטופים הי"ד (חדשות, בארץ)

| 33 | כיכר השבת |
זק"א, אילוסטרציה
זק"א, אילוסטרציה (צילום: דוברות זק"א)

לצד ההכנות בבתי החולים והשמחה הגדולה שתהיה בעזרת השם עם חזרתם של החטופים החיים, בישראל מצפים לראות גם מראות קשים מנשוא של גופות חטופים שיובאו לקבורה. חלק מהמשפחות מודעות לכך ומכינות את עצמן מבחינה נפשית ופיזית, אך לחלקן הבשורה הקשה עלולה להגיע בהפתעה ובטווח המיידי.

גורמים שיהיו אמונים על ליווי משפחות החטופים שיקברו את יקיריהם, צוטטו ב'וואלה' כשהם מספרים על ההכנות. "כל הנושא של קבורה של חטופים הוא מאוד כואב. אלה יהיו הלוויות קשות עם הרבה מאוד בכי ותחושת מעורבות גדולה. חלק מהחטופים ייקברו בקיבוצים שמהם נחטפו, בין היתר בארי, ניר עוז, כפר עזה. לצד זאת, גם נרצחי הנובה ייקברו זה לצד זה".

הגורמים הוסיפו כי "על פי מה שאנחנו יודעים יחזרו עשרות חטופים כגופות. לצד השמחה הגדולה של משפחות שיחגגו עם יקיריהם לאחר שחזרו מהשבי חיים יהיו כאן משפחות מפורקות ואנחנו ניתן להם את העזרה המתבקשת".

בנוסף סיפרו כי הם נערכים גם להעניק למשפחות ליווי פסיכולוגי בנוסף לעזרה של הצוות המלווה. "אנחנו יודעים גם באמונה שלמה שזה יהיה סוף פסוק להביא למנוחת עולמים את החטופים", אמרו גורמי הסיוע.

"זה הגורל שלהם ואנחנו נעשה את המוטל עלינו. אנחנו צפויים לראות מראות קשים עם ארונות קבורה מוכנים, וזה הולך להיות קשה, אבל כמו שצלחנו את 7 באוקטובר נעשה את הכל בצורה הכי רגישה וניתן את הכבוד הראוי לכל חטוף שנביא לקבורה", סיכמו.

תוכן שאסור לפספס
33 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
30
עיסקה לא מישתלמת בכלל צריך להמשיך את המלחמה בכל הכוח ולגייס את כל עם ישראל גם מהארץ וגם מהעולם שיחסלו את כל עזה עד הערבי האחרון
נחמן
29
בעזרת השם כולם יחזרו חיים
8200
אמן😮‍💨
נתניתית צברית גאה
28
מקווה שלא נצטרך אבל אם צריך ח"ו בערלה י. כאן ויעשה את העבודה למען כבוד המת.
1230

הצגת כל התגובות

27
לא דובר על החזרת חטופים חיים
שרה
ברור שכן😠
מה יש לך?!
26
משחררים מחבלים רוצחים מסוכנים גם תמורת גופות, יש רב שמתיר את החרפה הזו?
אליהו
25
כואב .............
דבי
24
קשה, קשה, אא לתאר מה הולך להיות שם, שמחה לצד בכי גדול, ד ירחם על עמו ישראל!
פלוני
23
מוצאי השביעי באוקטובר ישראל היתה צריכה לזרוק אטום על עזה כל דב ר פחות מכך הוא בזיון
שפוי
22
רבים נרצחו כבר מזמן וגופותיהם הוחזקו במקררים במחנה שורה. הממשלה ידעה הכל ולא טרחה ליידע את המשפחות. עם ישראל לא מבין איזה שלטון מטורף יש כאן. ה' ישמור ויציל. אבא רחם עלינו. עד מתי ??? אנו רוצים משיח עכשיו !!!
אהרן
21
לשר בן גביר. פחות לאיים ויותר. לעשות
בנימיני
20
נו בטח אנחנו נקבל גופות והם מקבלים מחבלים רוצחים חיים שיחלקו בקלוואות בכפרים שלהם זה הסכם זה!??!!? גופות תמורת גופות חיים תמורת חיים זה הסכם שאנחנו היינו צריכים להכתיב ההסכם הנוכחי לצערי שם אותנו במקום המפסיד ואת הנבלות האלו במקום המנצח עצוב כמה שזה עצובבב
ירון מאלעד
ככה זה כשעושים עסקה עם חיות שלא אכפת להם מהגוף של עצמם קל וחומר על אחרים. וברוך ד' שיצאנו בזה ולא ביותר. צריך אחרי שהחטופים ישתחררו להפציץ כליל את עזה שלא ישאר שם נפש חיה!
כעבירדעג
19
יופי כל הכבוד לממשלת ישראל! הם יקבלו אלפי מחבלים רוצחים בריאים ושלמים ואנחנו נקבל גופות ואלה שאולי כן בחיים, שברי כלי הרוסים בגופם ונפשם.. אה, וגם 840 חיילים הרוגים בנתיים.. ה' ייקום דמם מידי הממשלה הארורה הזו.
שייקה
18
מזעזע
..
17
כל החטופים חוזרים?
ר.ה
16
להתנגד לעסקת גופות. לא מגיע להם לקבל שום דבר על גופות, מלבד גופות של מחבלי נוחבה.
חיים
15
״משפחות יחגגו״ עם יקיריהן, ביטוי אומלל למצב מורכב וקשה מנשוא!!! מי שיחזור מהשבי אצל הרוצחים הנתעבים האלו, אחרי שנה ושלושה חודשים, קשה לי לראות אותו או אותה חוגגים או את בני משפחתם. ממליצה שתלמדו לכתוב כתבות בתבונה וברגישות…
כוכי
14
עצוב מאוד. עדיין לא יודעים מי חי. 6מה מצבם.
אזרח
13
אנחנו משחררים להם מאות מחבלים רוצחים בריאים כשור שהתפנקו פה בכלא הישראלי ונהנו מכל טוב הארץ, הם- מביאים לנו חטופים שחלקם בארונות קבורה, וגם החיים- גוססים שיישאו צלקות מהשבי המחריד עד יומם האחרון. הלזה ייקרא עיסקה??????
מישהו
12
אמאלה ומי אמר שכל אלה 33 חיים???+ סליחה שאני אומרת ככה,1 אבל קודם חייבים להוציא את החיים!!!! זה פשוט מכה בלתי מקובלת😭😭😭
רחל
11
לא הבנתי איך גופות צריכות להשתחרר בשלב ההומניטרי
אב
10
זועההההה
יוסף
9
למה ארונות קבורה של חטופים יותר קשה מנשוא מארונות קבורה של לוחמים?
לוי
8
רציתם עצמות בכל מחיר?! בבקשה!!!!!!
דוד
7
וזה רק חלק ראשון של הטרגדיה. החלק השני יהיה כאשר יצטרכו לקבור מאות נרצחים שהם אפילו לא מודעים למותם העתידי. רוצחים יהודים חיים וחופשיים כדי לקבל גופות. רק טיפש חוזר על אותה טעות.
שאול א.
6
בס"ד כל הדם של ההרוגים על הידיים של נתניהו ו"ממשלת הימין" שלו.
הצדיק ממדינת סדום
5
בושה למי שעושה את העסקה הזאת . הבעייה היא המנהיגים הבזויים שלכם .
סמי שמעון
4
מזעזע אסור להסכים לעסקה האדמה רועדת - ישראל בסכנה מי איתי?
חב"ד
3
כמה בלבול מוח. 33 חטופים, מרביתם בחיים. אז איך יחזרו עשרות גופות?!
שי
2
בעזה לא יהיה עסקה זה להחליף דם בדם
בחור ישיבה 3
1
ה5בח היה בסמיכות.לפרעות ביהודים בתל אביב שבקשו להתפלל ביום כיפור. כאשר חילונים שספק אם הם יהודים שונאי דתיים התנפלומעליהם קרעו להם ספרים הרעישו מנעו התפילה במתכוון. מיד אחר כך באו המרצחים וטבחו בסמלי החילוניים.שנזכה לראות החטופים שבים וישובו לארצותיהם הערב רב האנטישמי דנחשף בתל אביב
יואבי
אולי גם יעניין אותך
בארץ