
חשד: פליטים מסודן נשכרו בידי פרובוקטורים הפעילים במחאה החברתית במטרה לשבור חלונות בנקים בהפגנה האלימה במוצאי שבת האחרון.
לפי הדיווח באתר של העיתונאי יואב יצחק - 'ניוז1' שם נחשפו הדברים. המשטרה פתחה בחקירה, לאחר חשדות לפיהם פרובוקטורים שכרו מספר פליטים סודנים בכדי שינפצו חלונות בנקים בת"א.
לפי החשד, שלושת הפליטים שהשתתפו בפעולות האלימות, קיבלו מידי הפרובוקטורים 400 ש"ח כל אחד. בתמורה לניתוץ חלונות הבנקים.
ב'ניוז1' דווח כי המשטרה מתבססת על ראיות חזקות ביותר לחשדות, וכי מספר פליטים אכן הודו שהוצע להם כסף עבור ניפוץ שמשות הבנקים.
כזכור, אלפי מפגינים יצאו במוצ"ש האחרון לרחובות העיר תל אביב לחידוש המחאה החברתית ולמחאה על אלימות המשטרה שהופעלה נגד פעילים בכירין בהנהגת המחאה ביום שישי.
במהלך ההפגנה, נפרצו סניפי בנקים באזור כיכר רבין, ונופצו שמשות. כמו כן חסמו הפעילים כבישים ראשיים והתעמתו עם כוחות המשטרה שעצרו 85 מפגינים, לאחר דיון בבית המשפט אמש (ראשון) שיחרר השופט את כל העצורים ונזף בתובע המשטרתי.