כיכר השבת

הצד המשפטי

מחיר ההשפלה בקניון: 50,000 שקלים

אדם שהופלה ונאסרה עליו כניסה למקום ציבורי, יכול לדרוש פיצויים בסכום של עד 50.000 ש"ח - כך קובע החוק. בעקבות פרשת החרדי שנאסרה עליו הכניסה לקניון רמת אביב בתל-אביב בדק כתב "כיכר השבת" את הצד המשפטי של הפרשה. וגם: מי צריך לשאת באחריות? ניתוח מיוחד (חדשות)

| 32 | כיכר השבת |
אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה
אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה (צילום: פלאש 90)

רבים עוסקים בימים האחרונים באירוע בו נאסרה על אברך חרדי הכניסה לקניון רמת אביב. קשה למצוא אדם או מגזר שלא גינה את האירוע. כולם מסכימים שהיה אסור למאבטח למנוע את כניסתו של החרדי לקניון.

אבל בואו נעזוב לרגע את הצד הפלילי שבמעשה, ונעבור לבדוק מה אותו מופלה יכול להרוויח מתביעת פיצויים שיגיש. מתברר, שאדם שהופלה ונאסרה עליו כניסה למקום ציבורי, יכול לדרוש פיצויים בסכום של עד 50.000 ש"ח.

בחוק איסור הפליה במוצרים שנחקק בתשס"א - 2000, מפורטים המקומות המוגדרים כמקומות ציבורים בהם אסור למנוע מאדם את הכניסה: "חוק זה נועד לקדם את השוויון ולמנוע הפליה בכניסה למקומות ציבוריים כל מקום המיועד לשימוש הציבור, לרבות אתר תיירות, בית מלון, אכסניה, בית הארחה, גן ציבורי, מסעדה, בית קפה, אולם המשמש למופעי בידור ותרבות, מוזיאון, ספריה, דיסקוטק, אולם או מיתקן ספורט, בריכת שחיה, קניון, חנות, מוסך וכן מקום המציע שירותי תחבורה ציבורית".

בסעיף 3 של החוק מפורט האיסור "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבורי או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, או הורות".

במידה ויבוא ויטען אותו מאבטח (במקרה זה) או ספק שירות שהפלה לקוח, "אלו ההוראות שקיבלתי". בדיוק בשביל זה נועדה פיסקה מיוחדת בחוק שקובעת כי האחריות חלה גם עליו. "מי שעיסוקו" - לרבות בעלים, מחזיק או מנהל של עסק, וכן האחראי בפועל על הספקת המוצר או השירות הציבורי או על הפעלת המקום הציבורי או הכניסה אליו".

לפי החוק, המופלה יכול לתבוע סכום של עד 50.000 ש"ח, ללא הוכחת נזק.

כזכור, בתוכניתו השבועית ברשת ב' של קול ישראל סיפר השדרן והזמר יהורם גאון, כי באחרונה טייל להנאתו בקניון "רמת אביב" בצפון תל-אביב, כשלפתע הבחין במהומה בכניסה לקניון. זה קרה לאחר שהמאבטח סרב להכניס אדם חרדי, לבוש בחליפה ועטור בזקן ובפאות, וכל זאת בטענה כי נוכחותו מפריעה לבאי המקום.

גאון מספר: "נדהמתי כשראיתי את החסיד בכניסה מתווכח עם השומר. החסיד מבקש להיכנס לקניון כאחד האדם ואילו השומר עוצר בעדו, בשעה ששאר האנשים נכנסים כרגיל, והכל בשל בגדיו השחורים, זקנו ופאותיו".

"שאלתי את השומר והוא השיב כי מצידו אין בעיה ואם היה תלוי בו היה נותן לו להיכנס, אלא שהוא הוא רק ממלא הוראות. ההוראות של הנהלת קניון רמת אביב, שלא להכניסו משום שאנשים שחורים עם זקן ופאות גורמים לעוברים ושווים ולסועדים אי נוחות. פשוט לא ייאמן", חתם גאון.

p@kikar.net

תוכן שאסור לפספס
32 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
18
כולכם לא נכנסים לקניון?? ולעומתו אתם נכנסים למטרות אחרות- פחות "קדושות", אז תפסיקו לשבת בבית ולהעביר ביקורת על כל העולם...
ח.ג
17
כל מי שהסכים שיתלו שלט 'כבד את אורחות חיינו והכנס בלבוש צנוע בלבד' אינו יכול לבוא בטענה למי שמחזיר לו מידה כנגד מידה
משה כרם
במאמר המטופש שלך ב"תוכן גולשים" והשיבו לך מנה אחת אפים על משפטי השטנה שלך נגד החרדים תדיר.ולמרות הכל,אחרי שראית את זה במו עיניך,אתה לא משאיר לעצמיך טיפת כבוד וממשיך להתבזות בעיני כולם. חילונית לא יכולה להכנס לכל מקום בלבוש לא צנוע.זה לא מתורת משה מנדלסון.זה מתורת משה רבינו שתורת משה כרם לא מסכימה את
klozon
16
סליחה אבל אני לא צריכה לסבול את הליצן החרדי הזה
דנית
דנית. זה חוצפה מצדך לקרוא לו ליצן, תארי לך זה היה ההפך?? אני לא חרדית וזה ממש מגעיל התגובה שלך!!!! אני מאחלת לכולנו לחזור בתשובה שלימה! אמן!
שרית

הצגת כל התגובות

15
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שועל המדבר
14
כניסתו למקום אפל.אחרת התשקורת תעשה מזה מטעמים.
גפן.
13
מהאברך על כניסה האסורה לו...
נמני.
12
כי ההוראה הייתה מגבוה לא להכניס חרדים
בני
11
מחיר ההשפלה 50000. וכשנכנסים רואים שהתובע יכול לתבוע 50000 שח לפי החוק. זה מעפאן! (לא לצנזר)
אוביקטיבי ?
10
אנחנו יהודים מה זה החוצפההה הזאת?!?
משרקיה
9
מדינת השודדים
אלי הגרוזיני
8
האדם שרצה להיכנס לקניון לא היה מצויד בתפילין ראו אותו בידים ריקות ולכן הטענה שכאילו רצה לקיים בקניון את מצוות הנחת התפילין היא שקר מוחלט.השומר בקניון אמר מפורשות שיש לו הנחיה לא להכניס חרדים כי הלבוש שלהם מעצבן את כל ייפי הנפש האוהבים סודאנים ואריתריאים ושונאים את החרדים בושה וחרפה שדבר כזה מתקיים א
מינה
7
אלוקים שלח אותו כשליח להראות לנו שמקומנו הכן לא בקניונים ובמקומות מהסוג הזה
מלכי
6
האם זהו פרט שולי?
פריץ הסה-כהן
5
אם הוא בא לחטוא בלא תתורו גם אני לא הייתי מכניסה אותו אבל אם בא לעשות שופינג זה משהו אחר וגם לא מומלץ במדי צבא השם!
ארנה
4
הלוואי הלוואי שיתבע את השומר בכניסה וגם את בעל הקניון ואת כל מי שמעורב בזה. ושיזכה גם. בסכום המקסימלי שאפשר ע"פ החוק שלהם. גם את השומר - משום שיש לו אפשרות בחירה. ושיקול דעת משלו. הוא לא רובוט. אמור להיות לו מצפון מוסרי. אני עבדתי בחיי בתור מאבטח בהרבה מקומות. אם בעל החברה היה מורה לי לא להכניס חרדי
eyal2012
3
הוא נכנס בשביל להניח לאנשים תפילין...!!
מישהו
2
ולכן הוא כנראה יתרל בבעיה בהצגת העילה כמניעת כניסה למקום ציבורי. יש לו רק עילה להפליה על רקע דתי שזו עילה חמורה אך פחות מהראשונה
רן
1
להניח תפילין וזה מה שהציק להם
הילה
אולי גם יעניין אותך
בארץ