
המתיחות בין שר האוצר, יובל שטייניץ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו נמשכת.
רפורמת הנדל"ן שהציגו אתמול נתניהו, הוצגה למרות התנגדותו של שר האוצר.
לפי הדיווח בעיתון "מעריב", בישיבה ביום שישי האחרון, הביע שטייניץ בפני ראש הממשלה את התנגדותו, אך זו לא מנעה מהתכנית לצאת לדרך.
אגף התקציבים במשרד האוצר המליץ שלא לבצע את התכנית. באגף טענו כי התוכנית שעלותה כ-800 מיליון שקלים, תפגע בקופת המדינה ואין בה די כדי לפתור את מצוקת הדיור. שטייניץ צידד בעמדה זו אך למרות התנגדותו התוכנית יצאה לדרך.
שר בכיר בליכוד טוען שהסיבה לחיכוכים בין שר האוצר לראש הממשלה היא כי תיק האוצר "גדול על שטייניץ".
אתמול הכריזו נתניהו ואטיאס על הוזלה של 50% מערך הקרקע במכרזים מסוג "המחיר למשתכן" המיועדים לזכאי משרד השיכון; הקבלנים יציעו מחיר סופי לדירה ובגלל שהתחרות תהיה על המחיר הזול ביותר, הרי שמלוא ההנחה תהיה בכיס של הרוכש היות שהקבלן מציע את המחיר הנמוך ביותר. הוזלה זו של 50% מערך הקרקע תהיה תהיה גם באזורי הביקוש ולא רק בפריפריה. על-פי התוכנית, דירה סבירה בירושלים יכולה להגיע לפחות מ-800 אלף שקלים.
"מצוקת הדיור בישראל היא מצוקה אמיתית, זה לא משהו מלאכותי שמישהו מפברק", אמר נתניהו אמש. "צעירים שמשתכרים, ידם אינה משגת לקנות דירה. הם נאלצים לגור אצל ההורים ועוד מעט ייאלצו לגור אצל הסבים. יש מחסור חריף בדירות וזיהיתי את הבעיה עוד כשהייתי שר אוצר. יש לנו מדינה קטנה ואנחנו עושים אותה עוד יותר קטנה כי יש מונופול ממשלתי בשם מינהל מקרקעי ישראל שמוציא את הקרקעות טיפין טיפין".
נתניהו טען כי צעדי הממשלה בשנתיים האחרונות כוונו לטיפול בביורוקרטיה ולביטול החלטות של ממשלות קודמות, כמו למשל ממשלת קדימה שאסרה בנייה במרכז הארץ או זירוז שיווקי קרקעות לבניית דירות, מה שהביא לעלייה חדה של 40% בשיווק קרקעות. "הפעולות האלה חשובות ומתחילות לשנות את המגמה במחירי הדירות", אמר נתניהו. "נתנו גם תמריצים לזירוז הבנייה ואנו רואים גידול בהתחלות הבנייה".