טעות חמורה התגלתה בלוחות שנה רבים המציינים את החלפת שעון הקיץ כאילו הוא חל הלילה, ומציגים את הזמנים לשבוע הקרוב באופן שגוי, דבר המשפיע על זמני כניסת השבת (6:18 במקום 5:18) ויציאתה, זמני השקיעה ועוד.
מועדי שעון הקיץ השנה היו במרכז הבמה בשל חילוקי דיעות על התאריכים שבו יש לסיימו. שר הפנים אלי ישי אף הקים לאחרונה ועדה שתמצא את הנוסחה המאוזנת בין כל הצדדים ותקבע מועד קבוע לשעון הקיץ. כל זאת מדובר לגבי תאריך הסיום של תקופת שעון הקיץ. בתאריך שבו מתחילה תקופה זו אין שינוי מאז שחוק קביעת הזמן התקבל בכנסת בשנת תשס"ה (2005).
ממה נובעת טעות הדפוס החמורה שעלולה לגרום תקלות רבות?
בנוסח החוק שתוקן על ידי שר הפנים אופיר פינס-פז, נקבע כי שעון הקיץ מתחיל ביום שישי האחרון שלפני ה-2 באפריל בכל שנה. מדוע בחר המחוקק את ה-2 באפריל ולא את יום שישי האחרון של חודש מרץ? לא ברור.
אכן בכל שנה, למעט בשנת 2005, הוזז השעון ביום שישי האחרון של חודש מרץ. מתוך הרגל זה בעלי הדפוס המדפיסים לוחות שנה טעו בהדפסה וציינו את השינוי כבר ממחר, שבוע לפני ההחלפה בפועל. הטעות נובעת מכך שהשנה חל ה-2 באפריל בשבת והשעון יוזז בליל שישי שלפניו כלומר ב-1 לאפריל.
מדפוס חדוה, שאף הם שגו בתאריך שעון הקיץ, נמסר בתגובה: "בכל שנה אנו מעדכנים את שעון הקיץ ביום השישי האחרון של חודש מרץ, בשל אי הבנה של החוק, כנראה חלה טעות בלוח שלנו וכן בלוחות אחרים ואני מבקש מהציבור לשים לב לכך שהשעות המעודכנות לשבוע הקרוב הן שגויות ולהמשיך בשעון חורף עד ה-1 באפריל."
הסיבות להנהגת שעון קיץ הן חסכון באנרגיה, ניצול מקסימלי של היום וסיוע למלחמה בתאונות הדרכים. לצד יתרונות חשובים אלו, התקלות שעלולות להיגרם השנה בשל הלוחות השגויים מעלות את הצורך בבדיקה מחודשת גם של תאריך תחילתה של תקופת שעון הקיץ, לידיעת הועדה.
הצגת כל התגובות