מאפיית אבולעפיה (צילום: Moshe Shai/Flash90)
חמיס אבולעפיה, מבעלי מאפיית אבולעפיה ביפו, הלך לעולמו בשבוע שעבר מקורונה; בניו, בראיון ל-YNET, אומרים היום (שני) כי ימשיכו במסורת שלו לסגור את המאפייה ביום כיפור ובפסח.
לפני כחודש, נדבק חמיס בנגיף הקורונה, במהלך אירוע משפחתי. חודש שלם הוא נלחם על חייו בבית החולים איכילוב, עד שמת ביום שישי האחרון, בגיל 60.
זיאד אבולעפיה, בנו של חמיס, התראיין היום ל-ynet וסיפר: "עד הרגע האחרון ניסינו להילחם על אבא ולא לוותר עליו. מבחינתנו זהו אבדן אישי, שיהיה לנו קשה להתגבר עליו".
"אבא שלי היה הדוגמה לדו קיום ולשלום בין הערבים והיהודים - ביפו ובכלל", הוסיף הבן. "לאחר שמת, החלו להגיע אלינו סיפורים על כל ה'מתן בסתר' שהיה נותן לאנשים, והסתיר זאת אפילו מבני המשפחה".
זיאד כאמור חשף: "אנחנו רוצים להמשיך בדרכו; נמשיך את המסורת שלו לנעול את המקום בשבעת הימים של פסח וכן ביום הכיפורים. זו המסורת, ולא נשנה אותה לעולם".
הצגת כל התגובות