כיכר השבת

מקומם

כך מכרו לכם לחם שהוקפא לפני חג הפסח

עשרות אלפי צרכנים מיהרו אתמול בבוקר לרכוש כיכר לחם, הראשון לאחר חג הפסח, אך לאכזבתם גילו כי מכרו להם לחם שהוכן לפני פסח, הוקפא והופשר - עם צאת החג (אקטואליה)

| 14 | כיכר השבת |
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)

אתמול (ראשון) בבוקר עשרות אלפי צרכנים מיהרו לסופרים לקנות כיכר לחם ראשון לאחר שבוע של קיום מצוות אכילת המצות בחג הפסח, אך מתברר כי לא מעט מכיכרות הלחם שרכשו הצרכנים למעשה נאפו לפני החג והוקפאו.

על פי הפרסום ב'ידיעות אחרונות', הלחם נאפה לפני חג הפסח, נמכר לגוי והופשר, אך הצרכנים שלא הבחינו באותיות הקטנות לא ידעו כי הם משלמים מחיר מלא על לחם קפוא. אחת התוצאות הן כי ניתן להשתמש בו רק יומיים לאחר הקנייה ולא שישה ימים - בדומה ללחם טרי.

אבי, שערך קניות בסניף יוחננוף במרכז הארץ, סיפר ל'ידיעות': "עושים עלינו קומבינה. גם מוכרים לנו לחם מלפני הפסח וגם גובים עליו מחיר של לחם טרי". יוני גבאי הוסיף: "המנהל ענה לי שזה מה שקיבלו מהמאפיות בבוקר. אין בזה היגיון, לפחות שיודיעו או יציבו שילוט".

גם בסניף יינות ביתן בפתח תקווה מכרו כיכרות לחם שהוקפאו. לקוחה שנתקלה באריזות הקפואות של מאפיית דגנית עין הבר התלוננה: "זה מאוד מבלבל. לא הייתי בטוחה אם מותר לי להקפיא את הלחם מחדש כפי שאני נוהגת לעשות. בנוסף, לא היה שילוט שמסביר על התפוגה של המוצר. לבסוף לא קניתי לחם ולא הבנתי איך קורה מצב שמוכרים למחרת הפסח לחם כשר שכתוב עליו חמץ".

על פי הדיווח בעיתון, המאפיות שינו את שמות הלחמים המוקפאים כמו "תקומה" של מאפיית דגנית עין בר ו"טוב טעם" של מאפיינת אנג'ל, אך בהיעדר שילוט, השמות החדשים רק הוסיפו לבלבול הלקוחות המאוכזבים ממילא.

תגובות

ניר בן יהודה, סמנכ"ל פיתוח עסקי של מאפיית אנג'ל, אמר בתגובה: "זו לא השנה הראשונה. מזה 15 שנים שאנו מספקים גם ליין של מוצרים שהוקפאו. לאור הבלבול נפיק לקחים לשנה הבאה בנוגע למענה בשירות הצרכנים. בלתי אפשרי לספק לחמים טריים למיליונים של צרכנים. אנו מייצרים 110 אלף כיכרות לחם בשעה וארבע המאפיות שלנו עבדו סביב השעון הן בייצור לחמים והן בסבבי הפצה. כל המידע צוין על האריזה: ‘נמכר בחמץ כדין’".

מיוחננוף נמסר: "מכרנו גם לחמים טריים וגם לחמים קפואים. הכל תחת פיקוח והכשרות".

גם ביינות ביתן טענו כי החברה לא מקפיאה לחמים וטענו: "הדבר סותר את מדיניות החברה, נבדוק את הטענות מול הספקים". ואילו ברמי לוי מסרו כי הם אינם מוכרים לחמים קפואים ו"לא מכירים את האופציה".

ממאפיית דגנית עין בר לא התקבלה תגובה.

תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
להחרים את אותם מאפיות ולא לקנות את לחמם. כך נאפשר להם לפשוט רגל.
בושה וחרפה
9
מי שהבטן שלו בסדר עם המצות שיחכה עוד קצת.
משה
8
חברים יקרים אני עובד במפעל לייצור לחמים מזה 5 שנים, בחצי יום אין שום אפשרות לייצר לחמים טריים בכמות הנידרשת, כל המאפיות מקפיאות לחמים ליפני החג זה מנהג ישן נושן, לא נורא זה רק יום אחד, ואל תישכחו שהמאפיות עושות את זה למען הצרכנים כדי שיהיה לחמים בחנויות , ההקפאה עולה כסף, זה לא בחינם ואת המחיר הזה ל
אלירן

הצגת כל התגובות

7
גם אני קניתי לחם בבני ברק.לחם לא טרי שהוקפא. לא ק בשכונת פרדס כץ . לא אנקוב בשם החנות . וזה מזעזע ומכעיס (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודיה
6
זה מזעזע מה שעשו.
שלמה
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אובי
4
אני רגיל כול בוקר אחרי פסח ללחם טרי ראשון זה מנהג אצלי קבוע כול שנה והנה השנה באתי לסופר וכאשר התקרבתי ללחם הוא היה קר ולא הבנתי למה הוא קר אז לא קניתי ומה עשיתי? למזלי אנגל המפעל יושב לידי ויש שם חנות של אנגל מיד הלכתי לחנות וקניתי לחם טרי מאוד מאוד ויצאתי שמח ורוקד בכבישים שלי יש לחם טרי שהכינו בל
עמי
זכית בחמישים מיליון...
א
"קניתי לחם טרי ונושעתי"
שמחה
3
תכנסו לחנות המפעל בירושלים , ותראו איזה הזנחה ולכלוך , וזה אומר הכל !! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
2
הבנתי שזה הוקפא. אז חכיתי עוד יום אחד ואז קניתי. מקווה שהלחם ביום שני הוא לא לחם שהוקפא כי לא היה כתוב עליו כלום.
דוד
1
בסניף רמות ב בירושלים מכרו לחם מלא כאילו זה של לאחר הפסח. ורק בבית גילנו שזה טעם של גומי...
יענקי
אולי גם יעניין אותך
בארץ