מציאות מדאיגה נחשפת היום (ראשון) עם פרסום נתוני רשות המים, המצביעים על כך שהחורף הנוכחי הוא השחון ביותר שנמדד בישראל במאה השנים האחרונות. כמות המשקעים באזורי המילוי החוזר עומדת על כ-55% בלבד מהממוצע הרב-שנתי, נתון המציב את החורף הזה כאחד הקשים ביותר שידעה המדינה. רק בשנת 2009 נרשמה כמות משקעים חריגה בדומה לחורף הנוכחי.
מפלס הכנרת עלה בינואר ב-2 ס"מ בלבד, וספיקת הירדן שנמדדה היא הנמוכה ביותר מאז 1960. זוהי מכה קשה למקור המים החשוב ביותר של ישראל, ומדגישה את חומרת המצב.
המצב בדרום הארץ קשה במיוחד, שם כמות המשקעים הגיעה לשפל של כ-33% בלבד מהממוצע הרב-שנתי. לראשונה מזה שנים, לא נרשמו גאות משמעותיות בנחלי ישראל במהלך ינואר, סימן נוסף ליובש הקיצוני הפוקד את הארץ.
אירוע גשם חריג באזור מורדות הכרמל, עם נתונים גבוהים מהממוצע בתחנות מדידה בזיכרון יעקב ומעגן מיכאל, ובמיוחד בנחל תנינים (563 מ"מ), מספק נקודת אור קטנה, אך הוא נותר אירוע בודד באזור מצומצם.
תחזית מזג האוויר צופה עד 50 מ"מ של גשם במרכז ובצפון בימים רביעי וחמישי הקרובים, אך נראה כי כמות זו לא תספיק כדי לשנות את המגמה בצורה משמעותית.
יחזקאל ליפשיץ, ראש רשות המים, מציין כי מדובר בעונת המשקעים היבשה ביותר ב-100 השנים האחרונות, אך מדגיש כי היערכות נכונה וניהול מושכל של מקורות המים מאפשרים לספק מים באופן יציב לכלל צרכי המשק. הרשות עוקבת באופן מתמיד אחר מקורות המים, ובמקביל בוחנת אפשרויות להגדלת כושר הפקת המים.