כיכר השבת

בעקבות הפרסום ב"כיכר השבת"

יח"צ בשבת? השר כץ נזף במנכ"ל הרכבת

לאחר הפרסום ב"כיכר השבת" על חילולי השבת של רכבת ישראל עם צילומי רחפן ושיגור הודעות לתקשורת - בשבת, נזף שר התחבורה ישראל כץ במנכ"ל הרכבת בועז צפריר (חדשות)

| 6 | כיכר השבת |
אילוסטרציהאילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: Miriam Alster/FLASH90)

בעקבות הפרסום ב"כיכר השבת", מנכ"ל רכבת ישראל ננזף: לאחר שפרסמנו אמש (מוצאי שבת) את דבר חילולי השבת המזעזעים שביצעה רכבת ישראל במהלך השבת ובהם צילומי רחפן ושיגור הודעות לתקשורת הכוללות צילומים במהלך השבת, שר התחבורה ישראל כץ נזף הבוקר (ראשון) במנכ"ל רכבת ישראל, בועז צפריר.

בשיחת הנזיפה שהתקיימה הבוקר הודיע שר התחבורה למנכ"ל רכבת ישראל כי הצילומים וההודעות לעיתונות היו ללא אישור וללא צורך. מנכ"ל הרכבת התחייב בתגובה כי הדבר לא ישנה.

כזכור, במהלך השבת ביצעה רכבת ישראל עבודות תשתית נרחבות במהלכם הוסיפה החברה טרמינל גדול בתחנת תל אביב השלום, העבודות שבוצעו בשבת צולמו על ידי מצלמות סטילס ועל ידי רחפן במהלך שבת קודש והופצו גם במהלך השבת למערכות הכלליות.

העבודות עצמן שבוצעו בשבת עוררו סערה פוליטית לאחר שהמפלגות החרדיות מחו ואף איימו בפרישה מהממשלה נוכח היקפי העבודה. מנגד טענו שר התחבורה וראש הממשלה כי ביצוע העבודות ביום חול עלול להוות 'פיקוח נפש'.

אמש, לאחר הפרסום ב"כיכר השבת" אודות עבודות יחסי הציבור שביצעה רכבת ישראל במהלך שבת קודש, פרסמו חברי הכנסת החרדים הודעות גינוי שם נכתב כי צילום העבודות ופרסומם במהלך השבת היו ללא הצדקה ומסמנות על זלזול רכבת ישראל בשבת הקדושה.

מרכבת ישראל מסרו אמש בתגובה ל"כיכר השבת" כי "רכבת ישראל פועלת ע"פ כל האישורים הנדרשים מהגורמים המוסמכים".

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
2
אם יש לנו קצת מנוחה ושקט מידי שונאינו הערבים, באים היהודים בארצנו הקדושה ומחריבים את הבית מבפנים, והורסים כל חלקה טובה. האם זה לא ידוע לך ראש הממשלה הנבון והחכם? ולכן לא אתה מוסמך להגיד מהו פיקוח נפש!! אלא רק הרבנים הם הם המוסמכים לומר מהו פיקוח נפש.
רובי
1
התגובה לא צריכה להיות יציאה מהקואליציה (וגם כנראה לא תהיה). אבל צריך ליצור מנגנון שימנע או יוריד את חילולי השבת. למשל יש לקבוע שחילול שבת בקנה מידה רחב, יחייב החלטת ממשלה לאחר התייעצות עם הרבנות/הרב הראשי לישראל.
שמעון
אולי גם יעניין אותך
בארץ