מערכת הבחירות לראשות עיריית בית שמש הסתיימה לפני יותר משבועיים, ובימים אלה שוקד משה אבוטבול על מלאכת הרכבת הקואליציה.
למרות קריאתו מעל גלי האתר לצרף לקואליציה גם את יריביו הפוליטיים, נדמה כי הצד החילוני מסרב לקבל את דין הבוחר ועושה כל שביכולתו להביא את שר הפנים גדעון סער להורות על חלוקת העיר.
עד שהשר יחליט ועד שראש העיר יישב עם המחנה החילוני בשולחן המשא-ומתן, אלי כהן, חבר מועצת העיר איגד סביבו את כל המפלגות החילוניות.
קולות השבר והאכזבה הגיעו השבוע לידי ביטוי בהפגנת מיעוט חילוני. אלי כהן הגיב לכך בפוסט שפרסם בפייסבוק, שבו כתב: "הימים חולפים להם ועדיין אני רואה את העצב בעניים ואת הרצון לתקווה חדשה. אני שומע ורואה את קולות הזעקה של מיטיב בנינו וחברינו הבוקעים מן הלב והנשמה מתוך דאגה לעתיד העיר. ללא ספק, קולות השבר הללו נופלים על אוזן קשבה ועם נפש מזדהה. הבחירות מאחורינו, בפנינו שתי ברירות האחת להתחשבן אישית עם כול מי שהיה בצד האחר, או לרתום את כל האנרגיה החיובית והיפה שיצרנו למען העיר שאותה כולנו אוהבים ורואים בה את ביתנו".
כהן בישר לתומכיו על אחדות המפלגות החילוניות: "לשמחתי הגוש הציוני החליט לפעול כגוש אחד, וללא ספק כוחנו באחדותנו וכי כול הנושאים גם חילוקי הדעות ילובנו בתוך הפורום. כפי שכבר אמרתי בעבר, אני מכבד את הכרעת התושבים ומכבד את בחירתו של ראש העיר. בשם שלטון החוק והדמוקרטיה, הלכנו למאבק לכאורה חסר סיכוי לבחירות חוזרות, ומשהתקיימו עלינו לכבד את העקרונות שכיבדו אותנו. פעלנו רבות לבנות כאן חברה שמכבדת כל אחד, דיברנו על חיים משותפים, רצינו לעשות טוב לנו ולהם. הבוחר אמר את דברו, ועלינו לתת הזדמנות לבניית מודל של חיים משותפים תוך שזכויותיהם של כל האזרחים נשמרות".
כהן סבור כי אין לחלק את העיר: "אנו עדים לרצון של התושבים ובעיקר של הצעירים לחלוקת העיר, חשוב לי להדגיש כמי שדגל בבניית מודל של חיים משותפים עד לפני עשרה ימים, וכמי שנלחם למען קיום הליך דמוקרטי נקי וישר, אני רואה חשיבות רבה לתת הזדמנות לקיום חברה שכזו".
"רעיונית ואידאולוגית, אינני בעד חלוקת העיר בשל חילוקי דעות או תפיסת עולם שונות", כותב כהן ומוסיף: "הרי אין לכך סוף, פעם ניפרד מהחרדים, אחר כך ספרדים מאשכנזים ואחר כך עולים מוותיקים וכך הלאה, מי שם את הגבול? האם חוסר היכולת העכשווי, לכאורה, לגור בכפיפה אחת מחייבת חלוקת העיר? האם לא נמצא פתרון טוב ונכון בירושלים כאשר גם חרדים בחרו בראש עיר טוב שאינו חרדי? חשוב גם לזכור כי העיר הוותיקה בחלקה גם בחרה בראש עיר חרדי, אמנם משיקולים זרים ואישיים אבל זאת העובדה".
המועמד החילוני שהובס מסייג את קביעתו, ומציב תמרור אזהרה למקרה שראש העיר לא יקבל את דרישותיו: "יחד עם זאת, עמדתי זו תלויה בהתנהגות ובהתנהלות של ראש העיר ושלטונו כלפי העיר כולה. כן, 49% מתושבי העיר רצו עיר ציונית רב תרבותית ולא עיר חרדית, כמו זו שרוצה ראש העיר הנוכחי. המפתח לאחדות, לכבוד ההדדי ולחיים משותפים היום ומחר נמצא אצלו".
ראש המחנה החילוני מספר על חזונו לקדנציה הקרובה: "אנו חברי התשעיה החלטנו כי אנו פועלים כגוש אחד בכול הנושאים המוניציפליים, וכי רק בטחון אמתי של כולנו כי המשאבים מוקצים שוויונית, שכול תושב ירגיש בבית, הלכה למעשה יבטיחו עיר מאוחדת. אם אכן כך יהיה, אעשה הכול למען נחיה כאן בשלום וכבוד הדדי, מקווה כי לא יהיה צורך לחשוב ולפעול אחרת".
בסיום דבריו כותב כהן כי יש לכבד את כלל האוכלוסיות המרכיבות את העיר בית שמש: "חברים יקרים, הלכנו דרך ארוכה וקשה, לא תמיד אחזנו זה בזרועו של זה, אבל תמיד הלכנו לאותו היעד. לכולנו חשובה העיר, חשובה המדינה וחשובה החברה הישראלית. אנו ברובנו בחרנו לחיות כאן להקים כאן את ביתנו, אנחנו כאן כדי להישאר. אנו פתחנו את דלתותינו וקיבלנו לביתנו את החרדים, אפשר וצריך לבנות חברה שמכבדת את כולם".
"כולי תקווה כי בעזרת השם נוכל לבנות כאן עיר של כולם ועבור כולם!", סיים כהן.
הצגת כל התגובות