כיכר השבת

יוזמה ד"לית חדשה

בן דהן יוזם: מנכ"ליות לבתי הדין

מפלגת 'הבית היהודי' השיקה את "פורום הנשים" של המפלגה, כדי להעצים את כוחן של הנשים והשפעתן במפלגה. בנוסף, החליט סגן שר הדתות אלי בן דהן לקדם שינוי חקיקה שיאפשר לנשים לכהן כמנהלות בבתי הדין הרבניים, כיום, מתמנים לתפקיד רק דיינים או בעלי כושר לכהן כרב עיר (חדשות, בארץ)

| 1 | כיכר השבת |
שינוי חקיקה. אלי בן דהן
שינוי חקיקה. אלי בן דהן (צילום: פלאש 90)

מפלגת 'הבית היהודי' השיקה אמש (רביעי) את "פורום הנשים" של המפלגה, כאשר המטרה היא להעצים את כוחן של הנשים והשפעתן במפלגה. בראש הפורום עומדות ח"כ שולי מועלם, עו"ד שגית דרעי ואילנית שגב.

מלבד השקת הפורום, במפלגת 'הבית היהודי' הדתית החליטו לקדם חקיקה שתאפשר לנשים, לראשונה בהיסטוריה, לכהן כמנהלות בבתי הדין הרבניים.

את השינוי יוזם סגן שר הדתות ח"כ אלי בן דהן, שכיהן בעבר כמנהל בתי הדין הרבניים עד שהוועדה למינוי דיינים החליטה לקצוב את כהונתו.

כיום, קובע החוק כי רק דיין או מי שכשיר לכהן כרב עיר יוכל להתמנות לכהן כמנהל בבתי הדין הרבניים, כך שמטבע הדברים את התפקיד מאיישים גברים בלבד.

לטענת אנשי הבית היהודי אין בעיה הלכתית שאישה תכהן בתפקיד, ובעקבות כך יוזם בן דהן את שינוי החקיקה, באמצעות הורדת הדרישה כי רק דיין או בעל כושר לכהן כרב עיר יוכלו לכהן בתפקיד, וכך הדרך לכהן בתפקיד תהיה פתוחה גם בפני נשים.

במהלך השקת פורום הנשים סיפר בן דהן על כך שאפשר לנשים לכהן כמשגיחות כשרות והבטיח לעגן זאת בחוזר מנכ"ל של המשרד.

"אין לי ספק שמשגיחות כשרות תהיינה הרבה יותר טובות ממשגיחי כשרות", אמר בן דהן, "גם הטוענות הרבניות יותר טובות מטוענים רבניים".

יו"ר המפלגה, השר נפתלי בנט, אמר במהלך השקת פורום הנשים כי "צלי בחברה רוב המנהלים היו מנהלות, האגו נמוך יותר, הצורך לעבוד בשיתוף גדול יותר. איכשהו אתן מסוגלות לעשות יותר מדבר אחד בו זמנית. כל גוף וכל תנועה שלא מנצלים את הכוח הזה ולא משלבים נשים בצמרת הם פראיירים. אני לא מדבר על הצד הערכי. במסגרת הכלכלה והעסקים חשוב לי שישלבו נשים בעמדות ניהול הרבה יותר מהיום. אני מנסה לשכנע את העסקים שזה כדאי ועובד".

"אנחנו אחת הסיעות עם אחוז הנשים הגבוה ביותר. אנחנו גאים בזה. יו"ר הסיעה היא אשה. הייתי רוצה שבכנסת הבאה בפריימריז תבחרנה הרבה נשים, הייתי שמח שלפחות חצי מהח"כים יהיו ח"כיות. זה צריך להיות טבעי", הוסיף בנט.

ח"כ מועלם אמרה כי "הנשים הן החלק המשמעותי שהוביל את הבית היהודי להישג יוצא דופן בבחירות לכנסת. מפקד הבית היהודי הביא אלפי נשים להצטרף ולהשפיע על עתיד המפלגה ועל נבחריה. תפקיד הפורום הזה להמשיך להניע תהליכים שיביאו לקידום נשים בחברה הישראלית בכלל ובציונות הדתית בפרט. נשים דתיות מובילות היום בכל שדרות החברה הישראלית. בעסקים, במשפט, בחינוך, בלימוד תורה ולאחרונה גם בפוליטיקה".

בהתייחסה להצעת החוק של בן דהן, אמר מועלם כי "נשים יכולות וצריכות להיות מנהלות בתי הדין הרבניים. ניהול ותפקוד תקין בבתי הדין אינו זר למכלול של נשים בעלות ידע נרחב ועשייה מוכחת בנושאים עליהם דנים בבתי הדין הרבניים".

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בארץ