This browser does not support the video element.
אחד מגיבורי המתקפה הקטלנית בשמחת תורה, הוא סגן ניצב דביר ארובס, מפקד תחנת שדרות, שלחם יחד עם חבריו, מול המחבלים. עכשיו הוא מדבר בראיון מיוחד ב'כיכר השבת'.
יום שבת שמחת תורה, שש וחצי בבוקר, איפה אתה נמצא?
"אני תושב העיר שדרות. כשתפסו אותי האזעקות, הכנסתי את המשפחה לממ"ד ויצאתי לכיוון התחנה. בשלב הזה, אני מבין שיש רק אירוע של נפילת טילים. תוך כדי שאני מטפל בזירת הנפילה, אני מקבל הודעה על תקיפה בתחנה. לא הבנתי עדיין פרטים. כשהגעתי למבנה של תחנת המשטרה, ראיתי רכב מדרדר ובתוכו הרוג. נאלצתי לעשות סיבוב ופגשתי את מפקד המחוז ושאר שוטרים בכירים תושבי העיר שהספיקו להגיע במהירות לזירה. מפקד המחוז הוביל את ההסתערות ולצערנו ספגנו שם אש כבדה ואבדות".
מתי אתה מבין את גודל האירוע?
"כשאני שומע את היריות, כששוטרים מדווחים על קרב בתוך התחנה - אנחנו מבינים שאנחנו בתוך אירוע גדול. מפקד המחוז מסתער, אבל אנחנו ספגנו ירי כבד ורימונים שנזרקו עלינו. מתנהל קרב יריות בתוך שטח תחנת המשטרה. זו היערכות אחרת. יש תמונת מצב שמתרחבת על אירוע נוסף בכניסה לעיר תוך כדי קרבות ירי של שוטרים ומחבלים. מתנהלת לחימה קשה.
"השוטרים עשו זאת באומץ רב, בעוז וחירוף נפש, ולצערי הרב שמונה שוטרים נהרגו בקרב הזה. אילולא שהיינו מעכבים אותם בתוך התחנה, מי יודע איזה טבח היה יכול להיות בעיר שדרות. בדיוק יצאו אנשים רבים לבתי כנסת - בגלל הקרב הזה של השוטרים הצלנו הרבה נפשות בעיר".
כמה שעות מתנהל הקרב על התחנה?
"הקרב על התחנה התנהל במשך 25 שעות! ההפתעה הייתה שהמחבלים הצליחו להגיע לתחנה. הם ידעו לאן הם מגיעים ואיפה להיכנס עם הרכבים. בקרב הזה, כאמור, נפלו לנו 8 שוטרים. הגיעו כוחות מיוחדים כדי לסייע בקרב".
איך מנהלים קרב כזה קשוח במשך זמן רב?
"לשמחתי הגיע לתחנה, מפקד המחוז וקצינים נוספים מהמרחב. בשלב מסוים ניהלתי את הקרב יחד עם מפקד מג"ב דרום, עם כוח מצומצם עלה לכיוון התחנה וניסה לחלץ את השוטרים שנפגעו, היה מאוד מורכב".
מן הסתם היית בזירות נוספות, והמראות שראית שחמאס התנהג כמו נאצים, כמו דאעש?
"מדובר בלוחמים שהגיעו עם רכבים, עם אמצעי לחימה וציוד טקטי רב מאוד, הם באו מוכנים וערוכים ללחימה קשה וארוכה".
ביום שאחרי, אתם כעת שוהים בתחנה זמנית אחרי שספגתם אבידות, איך מתאוששים?
"ספגנו אבדה כבדה של שמונה שוטרים שנהרגו, שצריך לקבור אותם תוך כדי ימי הלחימה, צריך לבקר את הפצועים וצריך להקים תחנה חדשה, בהובלת מפקד המחוז הקמנו תחנה חדשה והרמנו את הדגל.
"הרסו לנו את הבית - אבל זהו המסר, שאנחנו חיים וקיימים, ונותנים את השירות לתושבים, אף אחד לא ישבור אותנו".
מדברים לא מעט על כך שאולי נסדק האמון שבין המשטרה כוחות הביטחון הרשמיים לתושבים, שהאזרחים הרגישו מופקרים ברגע הקריטי, מה אתה אומר על כך?
"אני שוב חוזר לתחילת העניין. ברור מעל כל ספק שאם לא היינו מעכבים את המחבלים ולא מנהלים איתם את הקרב בתחנת המשטרה - האסון בעיר היה הרבה יותר גדול, כי הם היו מצליחים לטבוח חלילה באזרחים. המשטרה עמדה ונלחמה בחזית. השוטרים לחמו בגבורה.
"זו מלחמה על הבית - אנחנו נמשיך ונקים מחדש, השוטרים הגיבורים שנפלו הם נותנים לנו את הכוח להמשיך הלאה, לשקם ולחיות".
הצגת כל התגובות