מתי הפעם האחרונה שניסיתם למדוד נוזלים לעוגה ונתקלתם באחת משתי הבעיות הבאות: 1. הנוזל סמיך מדי ונשאר "חומר" בכפית, מה שעלול לפגוע בכמויות הנדרשות למתכון. 2. נמאס לכם לשטוף מלא כפיות, כי לכל נוזל נדרשת כפית נפרדת.
אם נכנסתם לכתבה, אנחנו מניחים שאתם סובלים מהבעיה הזו לעתים קרובות ויתכן שאף נמנעים מלהתקרב למתכונים מסוימים, בשל כמות הכלים הגבוהה שתצטרכו לטפל בה אחר כך.
אך לא עוד. הבלוגרית אפרת ליכטנשטט מפתיעה אותנו עם טיפ משנה חיים (לא פחות) איך למדוד נוזלים למתכוני בצק בלי להסתבך ובלי לשטוף מלא כפיות:
1. ממלאים את הקערה בקמח כפי שמצוין במתכון.
2. לוקחים כפית מדידה בגודל הנדרש לנוזל ונועצים את גב הכפית בקמח, כך שנוצר מעין "בור" בקמח בגודלה של הכפית.
3. יוצקים את הנוזל אל תוך אותו בור - וחסכתם שימוש בכפית.
חוזרים על הפעולה עם כל הנוזלים השונים שנדרשים למתכון - לכל נוזלים יוצרים את הבור שלו ולבסוף מערבבים הכל יחד לבצק.
כך תעשו את זה - צפו:
הצגת כל התגובות