אף ארוחת צהריים קיצית לא שלמה בלי קינוח של פרוסות אבטיח קרות ומרעננות. אבל החיתוך שלו, אממ, תמיד מסתבך ונדמה כמשימה בלתי אפשרית. חברים, אל תתנו לגודלו של הפרי העסיסי הזה להפחיד ולהרתיע אתכם. קל יותר לבצוע אבטיח מכפי שנדמה לכם. למדו כיצד לבצוע אבטיח לפרוסות יפהפיות או לקוביות, בחמישה שלבים בלבד:
איך לחתוך אבטיח לפרוסות
1. חתכו את שני הקצוות עם סכין
הניחו את האבטיח השטוף על קרש חיתוך והשתמשו בסכין משוננת גדולה או בסכין שף לצורך המטרה.
2. הניחו את האבטיח על אחד הצדדים השטוחים שלו
ואז פרסו אותו באמצע.
3. הניחו את החצאים עם הצד האדום כלפי מטה
וחתכו שוב כל אחד לשניים. האבטיח צריך להיות מחולק לרבעים.
4. סובבו את החצאים כך שיהיו בצורה מאוזנת
חתכו לפרוסות של כ-2 סנטימטרים כדי ליצור משולשים.
5. הגישו
סדרו את הפרוסות בצורת מניפה על גבי צלחת והגישו. הוציאו קערה כדי להניח בתוכה את השאריות.
איך לחתוך אבטיח לקוביות
1. חתכו את שני הקצוות עם סכין
האם הזכרנו שאבטיח הוא מקור נהדר לליקופן, נוגדי חמצון ואשלגן, כמו גם ויטמינים A, B6 ו-C?
2. הסירו את הקליפה
הפכו את האבטיח על אחד הצדדים השטוחים שלו ואז חתכו לרצועות דקיקות את הקליפה עד שהיא נעלמת. לא אמורים להישאר חלקים ירוקים או לבנים על האבטיח.
3. חתכו את האבטיח הקלוף
לפרוסות של כ-2 סנטימטרים.
4. צרו את הקוביות
ערמו כמה מהפרוסות ובצעו חתכים אנכיים במרווח של כ-2 סנטימטרים זה מזה. חזרו על הפעולה עם חתכים אופקיים. המשיכו לחתוך עד לפריסת האבטיח כולו.
5. הגישו
הניחו את הקוביות בקערה והגישו.