אימרי חי אמנם רק בן שנתיים, אבל בתקופה הקצרה הזאת הוא הספיק להילחם על חייו מספר פעמים ולנצח כנגד כל הסיכויים ובכוחות עצמו.
בגיל חודשיים אימרי חי הגיע למיון בית החולים, כי אף אחד מהאחיות והרופאים לא הבינו איך ייתכן בדיקות הדם מראות רמת המוגלובין כל כך נמוכה - עד שהמכשיר לא זיהה שמדובר בדם. "החדר התמלא מיד ברופאים, כי לפי הבדיקות אלו לא תוצאות של אדם חי", מספרת האמא, אוראל.
מאז, חייו וחיי משפחתו השתנו לבלי היכר. הוא נכנס ויצא מבדיקות, אשפוזים קשים בהם לפעמים שכב בין חיים למוות, כשהרופאים לא מצליחים לקבוע במה הוא חולה. "רק כשהיה בן 7 חודשים אובחנה אצלו מחלה דם גנטית נדירה".
"היות ולאימרי היה גם כשל במערכת חיסונית (כדוריות דם לבנות לא נמצאו בדם) וגם לא טסיות וזה לא היה אופייני למחלה, הומלץ לקיים בדיקת ריצוף גנטי מלאה, שבה התגלתה אצל אימרי מוטציה ייחודית והוא הפעוט היחיד בעולם שנושא אותה", מספרת אוראל.
האמא מוסיפה, כי "שום דבר במקרה של אימרי לא היה ידוע. כל פעם שהיה נדמה שגילו ואבחנו אותו, נמצא משהו חדש. במשך השנה הראשונה של חייו, אימרי קיבל מנת דם בכל שלושה שבועות, שהחזיקו אותו בחיים. אך פתאום בגיל שנה באופן שלא היה ברור לאף אחד, ההמוגלובין שלו התחיל לעלות באופן עצמאי ולא היה צורך יותר בעירויי דם".
"אימרי מעולם לא היה במסגרת של גן או עם חברים, כיוון שלא הייתה לו מערכת חיסונית" ממשיכה אימו לספר "החלטנו שהוא לא יכול להמשיך כך ועם האופי המיוחד של המחלה שלו, החלטנו שאנחנו מתחילים להוציא אותו מהבית. היינו איתו בים, אכלנו בחוץ ולהפתעתנו בכל פעם הכל היה בסדר".
לפני 3 חודשים, בעת שהיו הוריו בדרך לקבלת תוצאות של בדיקת מח עצם שגרתית, החליטה הרופאה לבחון גם כרומוזומים. "כשנכנסנו לרופאה, היא הייתה עם פנים נפולות וסיפרה לנו שהתגלתה מחלה שנקראת MDS, שמגיעה בעקבות בעיה בכרומוזום 7, שאחראי על הבשלה של התאים ואם אימרי לא יבצע השתלת מח עצם מיידית תוך זמן קצר זה יתפתח לסרטן הדם. כלומר הסבירות היא של 100% וזה רק עניין של זמן. ברגע ששמעתי שהוא צריך השתלה דחופה פשוט התפרקתי".
יומיים אחר כך כבר התחילו את כל הבדיקות וההכנות לקראת השתלת מח העצם והתחילו לחפש תורם הן במאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון והן במאגר הבינלאומי .
אך לפני כשבוע הם קיבלו את הבשורה המרה שלא נמצא תורם לאימרי ."במשך שעה שלמה בכיתי, כעסתי והאשמתי את כל העולם במה שקורה לנו ולאימרי" - משחזרת אימו אוראל. "אך לאחר שעה שפרקתי הכל, הבנתי שאני צריכה להתאפס ולהיות חזקה ואנחנו לא מאבדים תקווה".
האמא אופטימית: "אימרי ניצח תמיד. אני מאמינה שהציבור בישראל יתגייס בהמוניו. אנחנו יוצאים למבצע חירום כדי למצוא תורם שיציל את חייו של אימרי. אנחנו במרוץ נגד הסרטן. אז אם אתם ממוצא ממזרח טורקיה, אזרבייג'ן, עיראק, ארמניה או גיאורגיה אתם יכולים להציל את אימרי שלי".
ד"ר ברכה זיסר, מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם בעזר מציון אומרת כי "מדובר באחד המקרים הנדירים שהכרנו עד היום. יצאנו למבצע חירום מאחר ומדובר במרוץ נגד הזמן לפני שתאי המח עצם בגופו של אימרי הופכים לסרטניים".
"אני מאמינה ומקווה שכמו תמיד הערבות ההדדית של עם ישראל תביא את הבשורה לאימרי. אם אתם שייכם לאחת העדות ברשימה, בני 18-50, שלא הצטרפו בעבר למאגר כלשהוא, אני ממש מבקשת מכם לצאת מהבית באותו היום, לבצע את בדיקת הרוק הפשוטה ולהציל את החיים של אימרי".
רוצים להציל את חייו של אימרי? המבצע יתקיים בפריסה ארצית ביום שני הבא, ה- 6.5.
אם אתם ממוצא ממזרח טורקיה, אזרבייג'ן, עיראק, ארמניה או גיאורגיה, בני 18-50, שלא הצטרפו בעבר למאגר הלאומי לתורמי מח עצם בעזר מציון או לכל מאגר מח עצם אחר, עליכם להגיע לאחת מתחנות המבצע שיפרסו ברחבי הארץ ולבצע בדיקת רוק פשוטה - ואולי תצילו חיים.
הצגת כל התגובות