כיכר השבת

מבורו פארק לראשות מערך הסייבר בארה"ב

בכירת הפנטגון החרדית בנאום מרגש :"הצלנו חיים של יהודים"

בשבוע שעבר, בטקס סיום מחזור ג׳ של קודקוד (התוכנית החרדית ליחידות ההייטק במערכת הביטחון) עלתה לנאום בפני הנוכחים חני נויברגר, מי שהייתה עד לפני שבועיים ראש מערך הסייבר של ארצות הברית וסגנית היועץ לביטחון לאומי של ביידן | בנאום מרגש ועוצמתי, בעברית ובאידיש, שיתפה את הנוכחים מקורות עבודתה בתפקיד הבכיר בפנטגון כאשה חרדית ויהודייה (ברנז'ה, חרדים)

| 15 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זה היה בשבוע שעבר, בטקס סיום מחזור ג׳ של קודקוד (התוכנית החרדית ליחידות ההייטק במערכת הביטחון). בפני הנוכחים, ביניהם 500 בוגרי קודקוד, עלתה לנאום חני נויברגר, מי שהייתה עד לפני כחודש ראש מערך הסייבר של ארצות הברית וסגנית היועץ לביטחון לאומי של ביידן.

חני, היא בת להורים חסידיים - מנדל יצחק ורבקי - ונכדה לניצולי שואה מהונגריה, שגדלה בשכונת בורו פארק שבברוקלין, ניו יורק. היא התחנכה ב'בית יעקב' חסידי, ואכן בחצי השני של נאומה עברה לדבר באידיש…

להלן תוכן שיחתה כפי שנמסר בבלעדיות ל'כיכר השבת':

"את דברי אפתח בברכת שלום לכולם", אמרה, "ואיחולי מזל טוב לבביים לכל הנמצאים כאן". היא דיברה על חשיבות העבודה המודיעינית הנעשית ביחידה 8200 ונלמדה בתוכנית קודקוד ואמרה: "דעו לכם, הינכם עושים עבודת קודש – עבודה מדהימה, עבודה שמצילה חיים בכל העולם כולו, חיים של יהודים".

היא שיתפה את הנוכחים בחוויה שעברה המוכיחה את החשיבות שבעבודה מודיעינית זו: "זכורני", אמרה, "כאשר בעיצומה של שבת קודש קיבלנו טלפון בהול מאחת הקהילות בניכר, שם אירע אירוע טרור בבית הכנסת של חב"ד, ומתוקף עבודתנו מיד צרנו קשר עם המדינה שם, וזכינו להציל את חיי הרב והרבנית, ושל עוד יהודים יקרים, וכל זה היה בשבת קודש".

לדבריה, "סיפור זה מדגיש לכם, שאפשר להתנהג כיהודי ירא שמים, לעבוד את ה' כראוי, ולקדש שמו של השי"ת".

מכאן עברה לדבר באידיש, וסיפרה לנוכחים על הרקע המשפחתי שלה ועל הדרך שעשתה עד שהגיע לתפקידה הבכיר:

"סבא שלי", סיפרה בגעגוע, "היה היחיד שנותר בחיים ממשפחתו שנכחדה בשואה האיומה. כולם עלו על המוקד במחנה ההשמדה באושוויץ. סבא שלי נותר בחיים לאחר שהתגייס לצבא ההונגרי, וזה הציל אותו".

"לאחר השואה בנה את ביתו עם זקנתי ע"ה", המשיכה וסיפרה, "ובשנת חמישים ושש נולד אבי, אז עדיין התגוררו בוינה. במשך עשרה חודשים המתינו לאישור הגירה לארה"ב, וכאשר סוף סוף התקבלה האישור, עלו לארה"ב, אולם כאן לא מצא סבא שלי מקום עבודה".

כאן עברה לספר על ההתמודדות ומסירות הנפש של סבה ע"ה: "בכל מקום שרצו לקבל את סבא לעבודה, התנאי הראשון היה שחייבים לעבוד שבעה ימים בשבוע, שזה כולל שבת, - ולסבא שלי זה לא בא בחשבון, וכך חי בתקופה ההוא עד שמצא מקום עבודה להתפרנס".

ובמעבר חד לעשור האחרון, סיפרה חני, כי כשסיפרה להוריה היקרים שהתקבלה לעבודה בפנטגון, הם פתחו זוג עיניים תמהות, ואמר לה: "וכי את בטוחה שזה מקום שאשה יהודייה יכולה לעבוד?". אך חני נכנסה לעבודה בתמיכת בעלה שעומד לימינה, כשהיא כבר אם לשניים.

היא סיפרה למשתתפים: "ב"ה אני יכולה לומר לכם, כשהגעתי הייתי האישה היהודייה הראשונה במשרד, וכמובן היחידה ששמרה שבת שם, ואת זה אני רוצה להדגיש: אפשר לעשות קידוש ה' בכל מקום, בכל קהילה, בכל שכונה, ועל אחת כמה וכמה במקום שיש הרבה יהודים שומרי תורה ומצוות, אפשר להיות יהודי ירא שמים לעבוד את ה' כראוי".

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
אן ניוברגר אשה מיוחדת. מוכיחה שאשה חרדית יכולה להיות בעמדה בכירה מאוד ולא לוותר על עריכה.
לאורו נלך
לדבר מול אלפי גברים לא נחשב ערך ביהדות ???
9
מעוררת השראה. כל הכבוד!
יוסי
8
ממש לא חסידי!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הם הונגרים אבל לא חסידים בכלל. התחנכה בסמינר דומה ללוסטיג בבני ברק. אבל כן, אנשים ערכיים מאד! נגידים ענקיים בנוי יורק. אשה עדינה שעושה קידוש השם.
chaya

הצגת כל התגובות

7
יש לכתוב יידיש ולא אידיש.
מומחה ללשון העברית
6
בושה
גולדי
5
פשוט מעוררת השראה, הלוואי ונראה נשים ואנשים כאלו יותר
יעקב
4
כן זו טענה ישנה של המזרוחניקעס שאפשר להתערבב עם כל מי שתרצו ולהשאר דתי, אכן המציאות הוכיחה כמה הם צדקו!!!!
זבולון
3
איך היא חרדית ויש לה פאה?
חיים
מטומטם
שלום
2
למה הביאו אשה (אפילו חרדיה) לנאום לפני גברים חרדיים? הם לא מצאו שום גבר שהיה יכול לנאום???
רק שאלה
...יש לרובם פלאפון חכם והם חשופים מרצונם לתוכן פחות צנוע מאישה חרדית. אז מה השאלה? חוץ מזה, הם לא חייבים להסתכל עליה. למרות זאת, השאלה שלך במקום. יכלו להביא ראיון שלה עם עיוות קולה לקול של גבר ולהציג אותו על המסך בצורה צנועה.
רוני
אתה צודק אבל מה אתה עושה כאן???
נחמן
1
יש הרבה מה ללמוד מהחרדים בארה״ב.
קידוש ה׳
יש הרבה ללמוד מהחרדים מארה''ב מה לא ללמוד הם עושים רק חילול ה'
בדיוק ההופך
אולי גם יעניין אותך
חרדים