תנועת בני תורה של ה'פלג הירושלמי' תחת הנהגתו של ראש הישיבה הגאון רבי אשר דויטש, רשמה בבחירות המקומיות הישג לא מבוטל, כאשר המפלגה רושמת גידול משמעותי בכוחה האלקטורלי ברחבי הארץ, וסך הכל השיגו לטענתם - כ-28 אלף קול במקומות שבהן הריצה המפלגה רשימה עצמאית או משותפת.
"מדובר בהישג משמעותי מאוד למי שקצת מבין בנבכי הפלג הירושלמי", אומר ל'כיכר השבת' בכיר ב'פלג', "הבחירות המקומיות הקודמות התקיימו חודשים ספורים לאחר פטירתו של רבינו הגדול מרן רה"י ר' שמואל אוירבך זצוק"ל, וכולם היו עוד תחת הרושם הכביר של ההסתלקות הפתאומית.
"מטבע הדברים", מוסיף אותו בכיר, "ר' שמואל הביא קהלים נוספים מעבר לגרעין הבסיסי של 'בני תורה', אנשי בני היישוב הישן, חסידויות כאלה ואחרות שהשקפתם מזוהה עם דרכו של רבינו זיע"א, ועוד שכבות וקהלים שלא זוהו כ'פלג ירושלמי', אבל הלכו אחרי ר' שמואל זצ"ל. ואז אתה שואל את עצמך - האם שש שנים לאחר הסתלקותו תנועת בני תורה בהנהגת רה"י ר' אשר דויטש עדיין קיימת, רוחשת ומשפיעה באותה עצימות? וצריך לזכור שמעבר לכל אותם קהלים שנהו אחרי ר' שמואל זצ"ל, יש את הרצ"פניקים שפרשו מהפלג הירושלמי ומונים מאות קולות בכל הארץ, שבחרו הפעם לא להצביע עם הפלג".
אך בכל זאת, הייתה ירידה בקולות של 'הפלג', שאלנו את אותו בכיר, שהשיב: "המספרים מוכיחים שהפלג הירושלמי תחת הנהגתו של ר' אשר דויטש, רשם צמיחה בלתי רגילה. אמנם יש מקומות כמו ירושלים שהמספרים דיברו על ירידה, אבל צריך להביט על תמונה הכוללת ולהבין שזו ירידה במקום אחד לטובת עלייה במקומות אחרים. לצורך הענין קחו את צפת, לפני 5 שנים לא היה שם אברך אחד מהפלג, והיום אנחנו עם קהילה ענקית שם שמונה למעלה מאלף קול!. כך גם באחיסמך, נתיבות, חריש ועוד מקומות שהצמיחה נרשמה בהם רק בשנים האחרונות".
"לסיכום", אומר אותו בכיר, "הפלג הירושלמי רץ בבחירות הקודמות ב-6 ערים, והביא 22 אלף קול, ובבחירות הנוכחיות בני תורה רצה ב-16 ערים והביאה כ-28 אלף קול, ויש עוד מספר מקומות שטרם הרצנו בהם רשימה. בשורה התחתונה אנחנו מוערכים היום בכמנדט קולות בכל הארץ".
הרשימה עם המספרים המלאים
ירושלים: למעלה מ-7,000 הצביעו 'עץ' - רשימת 'בני תורה' הכניסה את הנציג הראשון - חיים אפשטיין.
בני ברק: כ-5,400 הצביעו 'עץ' - רשימת 'בני תורה' הכניסה שני נציגים: מנחם כרמל ויוסף חנניה לוריא.
מודיעין עילית: כ-3,000 הצביעו 'עץ' – רשימת 'בני תורה' הכניסה שני נציגים: שמואל אלישיב ואברהם דיקשטיין.
אשדוד: כ-3,000 הצביעו ג', ולראשונה נציג 'עץ-בני תורה', הרב אברהם יונה שטרנפלד, שולב ברשימת אגו"י.
בית שמש: כ-1,700 הצביעו 'עץ', חסרו לרשימה כמאתיים קולות כדי להכניס את נציג בני תורה למועצה.
ביתר: כ-1,300 הצביעו 'עץ' – רשימת בני תורה הכניסה לראשונה נציג למועצה: מאיר וינטרוב.
חדרה: כ-1,200 הצביעו עבור נציג 'עץ-בני תורה' ברשימה המאוחדת לירון עמר, ולניר בן חיים לראשות העיר. הנציג נכנס למועצה. המהלך נעשה לפי הוראת רה"י הגר"א דויטש ובהתייעצות עם המרא דאתרא רה"י הגר"י ארנברג.
צפת: כ-800 הצביעו ג' לרשימת אגו"י ולקקון לראשות העיר, נציג 'עץ-בני תורה' אלחנן קולדצקי לא נכנס לרשימה, אך ימשיך לייצג את הקהילה החשובה מול ראש העיר והרשות העירונית.
אלעד: כ-800 הצביעו 'עץ' לרשימה וליהודה בוטבול לראשות. נציג בני תורה בני מינצר לא נכנס לרשימה אך ימשיך לייצג את הקהילה החשובה מול ראש העיר והרשות העירונית.
אופקים: כ-800 הצביעו לרשימת ש"ס והכניסו את המקום הרביעי ברשימה – לאחר הוראת רה"י הגר"א דויטש ובהתייעצות עם המרא דאתרא הגרמ"ה שולזינגר.
נתיבות: כ-800 הצביעו לרשימת החיד"א של הגאון הרב אברג'יל, והכניסו נציג מטעם החיד"א לקואליציה.
פתח תקווה: כ-300 הצביעו עבור רמי גרינברג לראשות העיר.
אחיסמך-לוד: כ-300 הצביעו לרשימת ש"ס ולראש העיר יאיר רביבו – לאחר הוראת רה"י הגר"א דויטש ובהתייעצות עם המרא דאתרא הגאון רבי עופר היימן.
רחובות: כ-400 הצביעו ג' לרשימה בראשות הרב הומינר.
טבריה: כ-300 הצביעו לרשימת ש"ס והכניסו את הנציג השני. לראשות העיר הצביעו לראש העיר הנבחר יוסי נבעה – לאחר הוראת רה"י הגר"א דויטש ובהתייעצות עם המרא דאתרא גאב"ד טבריה הגאון ר' אהרון יוסף אוירבך.
חריש: כ-250 הצביעו למפלגת 'אחדות ומסורת' והכניסו נציג אחד למועצה על חודו של קול – לאחר הוראת רה"י דויטש ובהתייעצות המרא דאתרא הגר"א שוואב.
הצגת כל התגובות