רבנים יקרים - נעים להכיר, הנה שניים מחברי הגוף הבוחר שלכם, בבחירות הקרובות לרבנות עיר הקודש ירושלים: ה'רבה' הקונסרווטיבית תמר אלעד אפלבום, ויו"ר התנועה הרפורמית בירושלים, הגב' ענת הופמן. לא, זו אינה טעות. שמותיהן של שתי הגברות הנ"ל, מופיעות מסתבר ברשימת נציגי עיריית ירושלים בגוף הבוחר שפורסם בשבוע שעבר על ידי הוועדה המיוחדת שמינה שר הדתות לעניין. אלו אושרו במליאת מועצת העיר ירושלים, בהצבעה בה השתתפו גם נציגי הסיעות החרדיות.
ואם בעצם בחירתן לגוף הבוחר לא די, הרי שמכתבו של הרה"ג ניסים בן שמעון – יו"ר וועדת החמישה ואב"ד תל אביב - יפו, הממונה מטעם שר הדתות לעניין הגוף הבוחר, מזכה את הקונסרווטיבית הנ"ל בתאר 'רבה' כשכל זה בחתימת ידו האישית של הרה"ג בן שמעון.
ואם שאלתם מהי דעתם של גדולי ישראל בסוגיית צירוף נציגים רפורמים לגוף הנ"ל והענקת לגיטימציה לקיומם, הנה תזכורת קטנה: מזה כמה שנים, המועצה הדתית בירושלים הינה 'ממונה' ולא 'נבחרת'. הסיבה לכך הינה הוראת בג"ץ שחייבה לצרף את נציגי הרפורמים להרכב המועצה, מה שגרר בעקבותיו הוראה נחרצת מהגרי"ש אלישיב ומהאדמו"ר מגור, כי יש למנוע לחלוטין קיום הבחירות למועצה הדתית, וזאת מן הטעם העקרוני: אין לתת לגיטימציה לנוכחות הנציגים הללו.
מאז אותה הוראה עקרונית, אין בחירות למועצה הדתית בירושלים, וככל שידה של העסקונה החרדית משגת, אלו גם לא יתרחשו בשנים הבאות. הכל מן הטעם הפשוט: האיסור להכיר בנציגים רפורמים.
אלא שלמרבה הפלא, ברגע שהדברים נוגעים לצירוף הנציגות הרפורמיות לגוף הבוחר של רבני העיר, נדמו לפתע קולות האיסור. וכאן שואל הבן, מהי חשיבות יתירה יש בנוגע לרבנות ירושלים, זו המאפשרת לפתע לוותר על העיקרון ולפיו אין לשבת עם נציגי הרפורמים.
גורמים בכירים המקורבים לנושא, ניסו לתרץ בפנינו את העניין בטענה, כי בבחירות לרבנות ירושלים המדובר בגוף חד פעמי המתאדה לאחרי הבחירות, מה ששונה לחלוטין ממקרה המועצה הדתית, בו נשארים הנציגים לכהן במשך קדנציה מליאה.
אלא שהתירוץ הזה אינו תופס , זאת לנוכח העובדה כי גם בסיפור המועצה הדתית אין המדובר בהחלטה טכנית המיועדת למנוע את השפעתם של הנציגים הללו, שהרי בכל מקרה מדובר בנציגים חסרי כל השפעה הנמצאים במיעוט מוחלט, אלא בהחלטה עקרונית השוללת כל הכרה מהנציגים הללו, ואוסרת על ישיבה משותפת עימם.
ואם חשבתם שהנציגים החרדים לא ידעו מקיומם של החברים הנ"ל, טעות מרה בידכם. הנציגות החרדית בעיריית ירושלים מודעת היטב לנוכחות הנציגים הרפורמים הללו. מעבר לכך, בישיבת מועצת העיר הם סירבו להרים את ידם בעד הרשימה, למרות היותם מחויבים לקואליציית ברקת. אלא שהפתרון למצפון הנציגים נמצא, באישור היועץ המשפטי חביליו הוחלט כי שמות הנציגים לא יאושרו במליאת המועצה, אלא רק יאשרו את מספר החברים לכל סיעה במועצה, וממילא יאושרו החברים הרפורמים - נציגי סיעת מר"ץ. ובא למצפון גואל.
ומה אומרים הנציגים עצמם? למ"מ רה"ע יצחק פינדרוס אליו פנינו, היה 'חילוק למדני' יותר: "במועצה הדתית מדובר בגוף שמתכנס, לכן האיסור לשבת עימם רלוונטי. במקרה דנן – לעומת זאת, אין שום כינוס של הגוף הנ"ל. ישנן בחירות בלבד ללא שום כינוס".
מסתבר אפוא, כי המדובר כאן ב'טומאת מת', קורת הגג המשותפת שאני.
הצגת כל התגובות