
השר לשירותי דת יעקב מרגי, הורה היום למנכ"ל המשרד, אביגדור אוחנה על הקמת מועצה דתית במודיעין עלית, זאת בהתאם לחוק שירותי הדת היהודיים.
בכך סופג ראש-העיר, יעקב גוטרמן, מכה קשה שכן ניטלות ממנו סמכויות משמעותיות בעיר שאמורה להתנהל תחת שרביטו בלבד.
בהודעה ששוגרה מלשכת השר נאמר כי "השר מרגי הבהיר כי ההחלטה נובעת מההתעלמות המוחלטת של ראש העיר מצרכי הדת של הציבור הספרדי".
מקורבים לשר הסבירו היום בשיחה עם "כיכר השבת" כי ללשכתו של מרגי מגיעות, באורח קבע, עשרות תלונות על קיפוח תמידי מצידו של יעקב גוטרמן.
"הציבור הספרדי לא מקבל תקציבים הולמים, וזוכה ליחס קריר עד כדי התעלמות מוחלטת", אומרים אנשיו של יעקב מרגי. "הספרדים רוצים תקציבים תורניים, ונתקלים בחומה בצורה".
בהקמת המועצה, יאפשר מרגי חלוקה הוגנת של תקציבים לשרותי דת.
ההודעה הדרמטית הזו מגיעה יממה לאחר ההחלטה לבטל הקמת לבנות ספרדיות בעיר. אתמול נחשף ב"כיכר השבת" כי ברגע האחרון הסמינר לא יוקם, וכי יוני מזרחי, מוביל המאבק, פורש.
"השר יעקב מרגי לא הרים ידיים בנושא הסמינר", מבהירים היום מקורביו. "הוא ינסה לרתום למאבק את ח"כ ניסים זאב".
לסמינר החדש, הם מסבירים, נרשמו רק שתי תלמידות. אלא שכעת הגר"מ קסלר, מד"א מודיעין-עלית הבטיח כי 17 תלמידות מסמינר קיים תלמדנה בסמינר החדש. יחד עם עשר התלמידות שנותרו ללא מסגרת, הסמינר יכיל 27 תלמידות - כמות מכובדת למוסד שזה עתה מוקם.
"הסמינר הזה יהיה איכותי, ולא, חלילה, סמינר לתלמידות סוג ב´", מבהירים אנשיו של יעקב מרגי.
הצגת כל התגובות