אלטע פיקסלר, פעוטה בת שנתיים, שנולדה להוריה לאחר שנים של ציפייה, סובלת מאז לידתה בשל פגיעת מוח, ההורים רוצים להעביר את הילדה לטיפול בארץ, זאת בעקבות דרישת בית המשפט לנתק אותה ממכשירי ההנשמה.
בימים האחרונים נעשים מאמצים של הרגע האחרון, למנוע מהרשויות באנגליה לנתק את מכשירי ההנשמה, זאת לאחר שבית המשפט באנגליה קבע, כי אפסו סיכוייה להחלים ויש לנתק אותה ממכשירי ההנשמה.
לדברי המשפחה, בית החולים 'הדסה' נכון וערוך לקליטת הפעוטה – אך ביהמ"ש באנגליה מסרב לאשר את העברתה לארץ. המשפחה פועלת מול גורמי ממשל ישראליים.
רקע: אלטע נולדה אחרי 8 שנות ציפיה להוריה הישראלים אברהם וחיה פיקסלר, חרדים המתגוררים בלונדון, אך למרבה הצער, במהלך הלידה כתוצאה ממחסור בחמצן נגרם לה נזק מוחי בלתי הפיך.
מאז, במשך שנתיים היא מאושפזת בבית החולים ומונשמת. לטענת המשפחה, המלצתם של רופאים מומחים רבים היא לשחררה לביתה עם עזרה סיעודית אבל בית החולים מסרב ודחה את הבקשה.
"ביום בהיר אחד ללא הודעה מוקדמת העבירו את אלטע מהפגייה לאחר ששהתה שם 15 חודשים למחלקת ילדים ללא שהתבצע תיאום בין הרופאים שמטפלים באלטע והרופאים של מחלקת הילדים" מספר בן משפחתה.
"כתוצאה מכך לאחר כשבוע אלטע חוברה שוב למכשיר הנשמה, אחרי שכבר נגמלה ממנו וקיבלה סיוע של חמצן בלבד. היא הועברה לטיפול נמרץ ומאז היא מחוברת למכשיר הנשמה. זמן קצר לאחר מכן הרופאים קבעו שאלטע ולכן יש לנתק אותה ממכשיר ההנשמה ולסיים את חייה".
חוות דעת של רופאים מהמחלקה בה הייתה מאושפזת לאחר הלידה, קובעת אחרת וממליצה כאמור לשחררה לביתה עם חמצן.
המשפחה מסרבת לניתוק הפעוטה מהמכשירים, והרופאים העבירו את ההחלטה להכרעת בית המשפט חרף העובדה שהוריה, האפוטרופוסים החוקיים – מתנגדים.
השופט שנכנס לתמונה, שמע במשך שלושה ימים, את טענות בית חולים וטענות המשפחה ולבסוף השבוע נתן השופט פסק דין, בו ציין שלכאורה אלטע סובלת כפי שסבורים הרופאים המטפלים וכי יש לנתק את מכשיר ההנשמה – על אף שהרופאים הודו בדיון שהפעוטה יכולה לחיות עוד מספר שנים בסיוע המכשור.
טענות ההורים שהם ואלטע מוגדרים כאזרחים ישראלים ועל כן מבקשים להעבירה לישראל נדחו. כמו כן ההסבר כי הם משתייכים לדת היהודית האוסרת המתת חסד נפל על אזנים אטומות.
ההורים אף ציינו שהם רוצים לשוב להתגורר בארץ עם אלטע וכשיגיע זמנה להחזיר נשמתה, הם רוצים שתיטמן בארץ ללא שום עיכובים.
השופט דחה את כל בקשותיהם ונימק שהיא ילדה קטנה שאינה יודעת ומבינה מהי דת ויהדות – ולפיכך אין להתחשב בטיעון זה כלל.
השופט אף הוסיף וקבע כי לא קיימת הוכחה שאלטע היתה מתנהגת בחיים שלה כיהודייה, ומכיוון שנולדה באנגליה עצם היותה אזרחית ישראלית לא מהווה הגנה מפני החוק הבריטי.
ל'כיכר השבת' נודע, כי עד-8 ליוני עתיד בית המשפט להשיב למשפחה אם היא זכאית להגיש ערעור לבית המשפט העליון באנגליה.
הצגת כל התגובות