בראיון מיוחד ל'כיכר השבת', אומר דודי זילברשלג, איש יחסי הציבור של המשפחה. כי בין כל הצדדים הניצים, הייתה זו השופטת שגילתה אכפתיות ודאגה כנה לאשה, לפעוט ולעיר ירושלים.
זילברשלג שליווה את האירועים מקרוב, והיה שותף לניסיונות הפשרה אומר כי עוצמת הלהבות הייתה אולי זרז שהביא לסיום הפרשה (בינתיים. ח.ש.), אך התערבות אישי הציבור והנסיונות הכנים להגיע לפשרה יחד עם התנהלותה של השופטת, הם אלו שהביאו בסופו של דבר את השקט לירושלים.
גורמים נוספים שהיו בסוד העניינים אומרים ל'כיכר', כי זילברשלג לא מדייק בפרטים. את התנהגות המשטרה הם רואים כ'נקמנית וחסרת אחריות'. לדברי אותם גורמים, המשטרה ידעה קודם לכן כי התגובה ברחוב החרדי תהיה קשה ולמרות זאת החליטה לנקוט בדרך שנקטה.
המשטרה מצידה טוענת כי משפחת האשה סרבה לאפשר בדיקה פסיכיאטרית, מה שאילץ אותם לעוצרה. הטיעון אומנם לא הוכחש על ידי הגורמים עימם שוחחנו. אך לדבריהם יכלה המשטרה לנקוט באמצעים אחרים כמו אותה חלופת מעצר שננקטה בסופו של דבר.
כל הצדדים מלקקים עדיין את פצעיהם. אך בעדה החרדית כבר סימנו את בית החולים הדסה, כמקור כל רע, והם קוראים לציבור שלא להשתמש בשירותי בית החולים.
גורם בכיר ב'עדה', אמר אמש ל'כיכר השבת', כי "הוכחנו למשטרה מי בעל הבית". אך גורמים אחרים בעדה, מבקשים להבהיר כי המהלך נכפה עליהם וכי היו מעדיפים שההתנהלות הייתה שונה.
כך או כך, מרבית אישי הציבור עמם שוחחנו מקווים תוצאות הבדיקה הפסיכיאטרית לא יציתו מחדש את האש ברחובות ירושלים.
הדעה הרווחת בציבור טוענת כי האשה נפלה קרבן למלחמת התרבות שנפתחה בירושלים. מאידך, בפרקליטות מתעקשים כי האשה תועמד לדין במידה ותימצא כשירה לכך, והם מעלים את החשש כי היא מסוכנת לילדיה.
גם המשטרה שביקשה לחקור את הילדים ונתקלה בהתנגדות עזה מצד המשפחה. המשטרה חושדת כי האשה פגעה בכמה מילדיה.
בתוך כך נמסר, כי יו"ר הכנסת מתכוון לקיים דיון מיוחד במליאה במהומות שהתרחשו בירושלים בשבוע שעבר.