
חרדי מונה לפנים של עובדי נמל אשדוד: עם התפוצצות פרשת השחיתות הגדולה בנמל אשדוד שבה מעורבים הבכירים שבהם ביניהם, הודיעה כי סמכויותיו של יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, אלון חסן, החשוד בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה וסחיטה באיומים, הועברו לידיו של מזכיר הוועד, אבינועם שושן, עד לסיום בירור העניין.
שושן היינו חרדי, עטור זקן ופאות המשמש גם כחבר מועצת עיריית אשדוד אליה נכנס בבחירות האחרונות. הוא נחשב לאדם החזק בנמל אשדוד, השני בחשיבותו אחרי אלון חסון. הוא נחשב לשר החוץ, שר הפנים ושר הרווחה של עובדי הנמל. כולם עולים אליו לרגל.
בראיון ל-TheMarker אשתקד, התגאה שושן בכך שנמל אשדוד סגור בשבתות וחגים "בעזרת השם, לעולם לא נעבוד בשבת, ולא בגלל שאני דתי. אנשים עובדים בעבודה ששוחקת אותם. אחרי שנתיים בפנסיה כולם נפטרים. זו עבודה פיזית קשה, אז לא נדאג ליום מנוחה בשבוע?".
הוא משתכר בסכום שאיש עסקים ממוצע היה חפץ לכך. שכרו עומד על 40 אלף שקל בחודש והוא לא מבקש להסתיר זאת, ההפך. את תוקפיו הוא דוחה בביטול. כך השיב כשנשאל לגביהם: "כל סיפור השכר הוא בולשיט וצביעות. השכר של עובדי הנמלים בכל העולם גבוה, כי אנחנו עובדים על פרמיות. אבל הפנסיה שלנו היא 30% מהבסיס, ולכן עובד יוצא לפנסיה גם של 9,000 שקל. זה בלוף של האוצר שנועד לנגח אותנו ולהתסיס את הציבור נגדנו. שבע משפחות מתממנות מדי חודש בזכות מס ההכנסה שאני משלם. אנחנו מעדיפים להרוויח 40 אלף שקל בחודש ושישנאו אותנו מאשר להרוויח 5,000 כדי שיאהבו".
"יכול להיות שזה לא נראה טוב, אבל השאלה היא איך מציגים את זה בתקשורת. מישהו כתב שיש מאחורי ההטבה הזו ראייה כלכלית? הרי 4 מיליון השקלים האלה הושקעו בעסקים מסביב לנמל, ובה בעת הכניסו לנמל עוד 15 מיליון שקל בהגדלת התפוקות. מישהו בא ובדק את התועלת המספרית? כתבו שאנחנו עובדים בשביל סטייקים. הרי בעקבות הסיפור נותנים כיום לכל עובד 300 שקל בשכר במקום שובר למסעדה, אז מי הפסיד מזה? הכל מקנאה, צרות עין ואנשים חולים". הוסיף שושן.
עד לשובו של אלון חסן לעבודה סדירה, יהיה שושן לאיש החזק בנמל אשדוד.
המשטרה עצרה אתמול (שלישי) 15 בני אדם, בהם עובדים בעבר ובהווה ובכירים בנמל אשדוד. על פי החשד, יצרו גורמים בנמל מנגנון לקידום ענייניהן של חברות פרטיות בשליטת מקורבים, ומנגנון זה תועל לספק רווח בתמורה לשוחד ולטובות הנאה מהחברות.
על פי החשד, העובדים הפעילו לחץ שנועד להבטיח את שכירת החברות המקורבות. הם עשו זאת גם כאשר היה בכך כדי לפגוע בהכנסות הנמל ובקופה הציבורית.
"במהלך השנה זיהינו פעילות של הלבנת הון והעברות כספיות חריגות, גם למדינות אחרות, שקשורות לנמל", אמר ראש אגף חקירות במשטרה, ניצב מני יצחקי. לדבריו, "להערכתנו יש גם מקרי שוחד בנמל. אנחנו על קרקע די מוצקה. יש לנו די ראיות לביצוע המעצרים".
הצגת כל התגובות