כיכר השבת

מונה משגיח לישיבת "עטרת שלמה"

בימים אלו מוקמת הישיבה הליטאית החדשה "עטרת שלמה" בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין. ל"כיכר השבת" נודע כי הגר"ח וייספיש מ"קול תורה" מונה למשגיח בישיבה (חרדים)

| 10 | כיכר השבת |
הגרש"ב סורוצקיןהגרש"ב סורוצקין
הגרש"ב סורוצקין (צילום: שלומי כהן - כיכר השבת)

בימים אלו מוקמת באופן סופי הישיבה הליטאית החדשה "עטרת שלמה" בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין, שלראשונה יזם הקמת "ישיבה גדולה" שנועדה לבחורים המבוגרים יותר.

עד היום יש בנשיאותו מסגרות רבות של כוללי אברכים וישיבות קטנות בחבי הארץ, בהם אלפי בני תורה.

עם תחילת זמן הקיץ, תפתח הישיבה את שעריה בעיר בני ברק כשהגרש"ב סורוצקין עמל מאחורי הקלעים בכדי "לגייס" דמויות תורניות מהשורה הראשונה על מנת שיכהנו בראשותה וישמשו דוגמא תורנית וחינוכית בעבור התלמידים.

ל"כיכר השבת" נודע כי בימים אלו הודיע הגה"צ רבי חיים ויספיש שכיהן כמשגיח ב"קול תורה" כי בהוראת מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, קיבל על עצמו את התפקיד החדש לשמש כמשגיח וכמנהל רוחני בישיבה החדשה.

גורמים המעורים במינויים מציינים כי למרות שבישיבת "קול תורה" ניסו להפעיל על הרב ויספיש לחצים רבים בכדי שיישאר בתפקידו, הוא בחר לציית להוראתם של גדולי הדור ולקבל על עצמו את התפקיד הנכבד.

לדבריהם, "אין ספק בעובדה כי שמו של הרב ויספיש ומעמדו התורני שהינו שם דבר בעולם התורה יקנו לישיבה החדשה מקום של כבוד בכותל המזרח של עולם הישיבות".

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
מקול תורה והוא עוד מתגאה בו אז כנראה שהעסק לא הולך להיות סיפור הצלחה
מק"ק
7
בכל הארץ ולא יסגור או יעיף ואחר כך שיפתח ישיבה הכל אצלו כבוד וכבוד וכבוד. איכס
שלמה
6
בבקשה אני רוצה שטייגען
אברימי
5
איך היה הארוחה בקפה ארומה? טעים? האייפון עדיין עובד?
יהודי
4
לא יהיה לו הצלחה כי ישלו כמה חברה שיושבים על השיבר ומנסים להשפיל אברכים האברכים הם החלק הנבחר של היהדות ואצלו יש כאלו שדורכים עליהם
שחר
3
בושה וחרפה! הבעל גאוה הזה סוגר כוללים, בשביל לפתוח ישיבות ולנפח את הגאוה שלו. וזאת על אף שהגראי"ל שליט"א הורה לו מפורשות שלא לפתוח את הישיבה, וכן הוא הורה בזמנו על הישיבה קטנה בקרית ספר. אני מרחם על הרב ויספיש שעד עכשיו הוא קיבל משכורתו בזמן מקול תורה הייקים, ועכשיו כמו כל מקבלי השכר בעטרת שלמה
דוד שפירא
2
הוא המשגיח בקול תורה אחרי שר' גדליה זצוק"ל פרש. הר' וויספיש שימש כמק"ק ומסר וועדים מצומצמים כמו נחצ'ה והר' שטראוס. אבל שיחות רק הר' ברודיאנסקי מוסר! ב: הכתבה די מייחנצת... מק"ק עם יחצן?
קול תיירניק
1
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חובב הסיגרים והנאוטת העולם!!! נו שויין
עטרה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים