כיכר השבת

מסתמן

אין אחדות: החילונים לאופוזיציה

הקרע בין תושביה החרדים של בית שמש, לתושבים החילונים, כנראה יימשך. ביום חמישי אמורה להתקיים ישיבה חגיגית במועצת העיר בה ייחתמו הסכמים קואליציוניים עם המפלגות החרדיות כאשר הסיעות החילוניות יישארו באופוזיציה. הסיבה: הציגו דרישות "מופרזות". אלי כהן: "לא מתנהל שום דיון פוליטי" (בארץ)

| 8 | כיכר השבת |
משה אבוטבול ואלי כהן
משה אבוטבול ואלי כהן (צילומים: משה גולדשטיין)

רחוקים מאחדות: העיר בית שמש טרם התגברה על הקרע בין האוכלוסיות השונות, שהחל בבחירות לראשות ולמועצת העיר בשלהי שנת 2013, והתגבר בסיבוב השני שנערך במרץ 2014.

המחלוקות הגיעו בעקבות קמפיין שנאה קיצוני נגד האוכלוסייה החרדית שהוצגו כזייפנים וכקיצוניים, וכעת מתברר, כי הקרע כפי הנראה מסרב לגווע.

ביום חמישי, כך מסתמן, תתקיים ישיבת מועצה חגיגית שבה ייחתמו הסכמים קואליציוניים עם הסיעות החרדיות: חן (דגל התורה), אגודת ישראל וכח.

בשלב זה, הצדדים מנסחים את הסעיפים האחרונים בהסכמים ביניהם, כאשר חלוקת התיקים הינה כפי שנחתם בהסכמים הקואליציוניים מיד בתום הסיבוב הראשון.

ראש העיר הנבחר, משה אבוטבול, הצהיר מעל כל במה כי הוא רוצה להקים קואליציה רחבה מקיר לקיר כשלצדו בתפקיד הסגן יכהן אלי כהן, יריבו הפוליטי.

למרות רצונו ופגישותיו עמו בשבוע האחרון, מסתמן כי הסיעות החילוניות, המונות תשעה חברי מועצה יישארו על ספסלי האופוזיציה.

בצד החרדי הסבירו את פשר ההחלטה המסתמנת בכך שלמחנה הציוני היו דרישות "מופרזות" כלשונם. "הם דרשו לקבל לידם לפחות 50% מהתיקים בעירייה ואנחנו חושבים שזו דרישה מוגזמת. במידה והגלגל היה הפוך והם היו מנצחים האם אז הם היו נותנים לנו כפי שהם דורשים בשבילם?", תוהה גורם חרדי בעירייה בשיחה עם "כיכר השבת".

לאור זאת אומר הגורם כי "מסתמן שהמחנה החילוני יישאר באופוזיציה עד שירדו מהעץ עליו טיפסו".

אלי כהן, חבר מועצת עיריית בית שמש ומי שעומד בראש המחנה הציוני מסר בתגובה ל"כיכר השבת" כי למיטב ידיעתו לא מתנהלים מגעים בין הצדדים.

"מאחר ולא מתנהל שום דיון פוליטי אין לי מושג על מה מדובר", אומר אלי כהן.

בימים האחרונים שקדו הצדדים על חלוקת התיקים לסיעות החרדיות ולפי המסתמן כל סיעה תצא עם מבוקשה.

סיעת 'חן' תקבל את תפקיד סגן ראש העיר בשכר, עבור שמואל גרינברג שכיהן בתפקיד זה בקדנציה האחרונה. כך גם משה מונטג, חבר מועצת העיר יישאר בתפקידו כיו"ר הוועדה לתכנון ובנייה.

ישעיהו ארנרייך, חבר מועצת העיר מטעם סיעת אגודת ישראל, יהיה חבר בוועדה המחוזית, כמו כן יקבל לידיו את תיק החינוך כולו המאגד בתוכו את הפיקוח על החינוך החרדי והחילוני-דתי. סיעת 'כח' שהכפילה את כוחה, תקבל לידיה את תיק שפ"ע.

גורם בעיריית בית שמש אישר את הפרטים בשיחה עם "כיכר השבת" ואמר: "פחות או יותר הסיעות יקבלו תיקים כפי שנחתם איתם בהסכמים הקואליציוניים בסיבוב הראשון של הבחירות".

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
ביום הבחירות שמעתי דווקא מרמקולים של עושה דברו של אבוטבול קוראים לנו מבזי הדת "עבודתשטן" ועוד כל מיני משפטים מבזים שגם נרשמו בעיתונות.מכיוון הגוש הציוני לא נשמעו כאלה אמירות כלפי החרדים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לגבי קמפיין השנאה הקיצוני
4
רמת בית שמש לחרדים ובית שמש הישנה למסורתיים ולדתיים הלאומיים.
געצל
3
גרינברג יקבל את האחריות על המתנסים, יגאל חדד רווחה, פרנקל העצמת נוער וזילברשטיין את תיק הנחות בארנונה, דירנפלד את וועדת הכספים ועוד תופינים נוספים לכל אחד
גולדנהירש

הצגת כל התגובות

2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישורון
1
איך מתיישב ממשיכים עם דרכו של מרן שאבוטבול רץ איתה בבחירות והבאת הזמר הלא מוסרי אייל גולן ביום העצמאות לבית שמש?
רמת בית שמש
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים