
היום שאחרי: אם לפני הבחירות היריבות בין המפלגות החרדיות ובתוכן פנימה הייתה ניכרת בחוצות העיר הרי שעתה השקט היחסי אמנם מטעה אך מתברר כי מתחת לפני השטח רוחשת לה זירת קרב של ממש על חלוקת התפקידים והג'ובים כמו גם שאלת הכניסה לקואליציה.
הערים החרדיות המרכזיות בהם מעניין לעקוב אחרי ההתרחשויות הן הערים, ירושלים, בני ברק ומודיעין עילית בהם נוצרו מתחים של ממש בין המפלגות והציבורים השונים.
ב'דגל התורה' נושמים לרווחה על ניסוח ההסכם שנעשה בינם לבין 'אגודת ישראל' הקובע אמנם כי באם יעברו נציגי תנועת 'בני תורה' את אחוז החסימה הרי שעל נציגי התנועה הליטאית להתפטר לטובת נציג הסיעה החסידית אך מסייג זאת רק באם תהיה כתוצאה מכך ירידה בכוחה של מפלגת יהדות התורה.
מאחר ובשלושת הערים בהם נבחרו נציגי 'בני תורה' שמרה המפלגה המאוחדת על כוחה הרי שההסכם לא בא לידי ביטוי מה שחסך את עוגמת הנפש והעלבון הצורב שהיה שורר ב'דגל התורה' לו היו צריכים נציגי התנועה להתפטר בשל אותם "מורדים".
ירושלים
אולם יש לזכור כי "כאבי הראש" של גפני וראשי 'דגל' גדולים עד מאוד. ראשית, העובדה שבתנועה הליטאית "הימרו" על הסוס הלא נכון ותמכו במשה ליאון, כשמנגד דווקא ב'בני תורה' חברו לצד המנצח - ניר ברקת, גורמת לבעיה גדולה לראשי התנועה כשנוצר מצב שבמקום שיהיו הם השותפים הבכירים הרי שדווקא החצר המתחרה משערי חסד תזכה לכאורה במעמד הנ"ל והם יהוו במקרה הטוב "סרח עודף".
גם המצב הנתון כאשר בינתיים מנהלים במקביל נציגי חסידויות גדולות מ'אגודת ישראל' כמו גם גורמים בש"ס משא-ומתן ישיר מול ברקת וזאת מבלי לחכות לשותפה הליטאית, מדיר שינה מראשי 'דגל התורה' שחוששים שיישארו בסופו של דבר לבדם בחוץ.
בעקבות כך, בשעה זו מתכנסים כל שמונת חברי הסיעה בירושלים, בכדי להצהיר על הליכה ב"בלוק" משותף לפחות לאגודת שיראל ודגל התורה.
במקביל, מתחולל לו מאבק בתוך 'דגל' על זהות הנציג שיקבל את התפקיד הבכיר במקרה שיהיו חלק מהקואליציה, כאשר לכאורה יצחק פינדרוס האיש החזק עד לא מכבר בדגל המקומית, אמור היה לזכות בתפקיד ללא שאלות, אלא שלצערו מתברר כי ייתכן והוא יישאר "קירח מכאן ומכאן".
פינדרוס שהלך עד כה בין הטיפות והשתדל "להסתדר" עם כל המחנות בציבור הליטאי עשוי בסופו של דבר "לחטוף מכה" משני הצדדים כאשר שניהם אינם רואים בו את איש אמונם.
מי שעשוי להרוויח מכך הינם ישראל קלרמן שזוכה לתשבחות רבות ואף נהנה מאמונם של גדולי ישראל בבני-ברק או הנציג החדש אליעזר ראוכברגר, שכרגע הוא הדמות המועדפת לתפקיד הבכיר הן בקרב אישים בכירים בדגל התורה אשר הוא נחשב למקורב אליהם והן בביתו של מרן ראש הישיבה שם זוכרים לו לטובה את הצלחתו המרשימה במערכת הבחירות לרבנות הראשית לישראל.
בני ברק
באשר לבני ברק, אין זה סוד שמאחורי הקלעים נוצרה זה מכבר ברית של ממש הן בירושלים והן בבני-ברק בין הסיעה המרכזית (גור) לראשי תנועת 'בני תורה', ברית שבאה לידי ביטוי בהסרת מועמדותו של חיים רוחמקין נציגם במרוץ לראשות העיר מול חנוך זייברט וכן בשיתוף הפעולה הסמוי-גלוי בירושלים בתמיכה הפאסיבית בניר ברקת ובהשארת מועמדותו של חיים אפשטיין.
ככל שהדבר היה תלוי בראש עיריית ב"ב הדינמי והפעלתן, חנוך זייברט, הרי שאין ספק ש'בני תורה' היו חלק מהקואליציה העתידית שלו. לא חסר לו כאבי הראש של מיעוט קולני שעלול "לעשות צרות" מבחוץ כאשר כלל אין המדובר במתנגדים של אגו"י.
אולם בשל ההסכם בין הסיעה החסידית אגודת ישראל לדגל התורה הליטאית, שאין להכניס "פורשים" מאף מפלגה לקואליציה, הרי ש'בני תורה' ייאלצו כנראה להישאר בחוץ, אלא שההערכה הרווחת הינה שעיקר החיצים האופוזיציוניים לא יופנו כלפי זייברט ואגו"י ו"ההסכם שבשתיקה" מצד אגו"י כלפיהם יישמר כשבבני תורה יתרכזו בעיקר בחזית אל מול דגל כאשר נציגי התנועה יקבלו ככל הנראה את "וועדת הביקורת".
יצויין כי בשיחות שערך "כיכר השבת" עם גורמים ב'בני תורה' עולה ההערכה כי ייתכן ובעוד שנה מצב הדברים ישתנה. "צריך לזכור שגם קד היתה באופוזיציה תקופה ארוכה והיום הינה חלק טבעי מכל קואליציה", הם מזכירים.
כמו כן הם מדגישים שאין להם בעיה עקרונית מול ראשי דגל התורה ואף גם לא כלפי רובם של הנציגים בעיריית ב"ב ולכן להערכתם השקט יכול להישמר.
מודיעין עילית
גם במודיעין עילית צפויים נציגי בני תורה להישאר באופוזיציה מכוח אותו הסכם בין המפלגות שהפורשים יישארו בחוץ.
אולם גם שם ישנו ערוץ בין יעקב גוטרמן איש 'דגל התורה' לאבי ברגר מ'בני תורה' כאשר אותם גורמים מעריכים כי באם אף אחד "מלמעלה" בדגל לא יתערב ויפריע לשקט היחסי הרי שהם יצליחו להסתדר ביניהם.
הצגת כל התגובות