כיכר השבת

הגראי"ל: "להצביע לבן הגר"ע יוסף"

לאחר ביקורו של הגאון הרב יצחק יוסף, ביום שישי האחרון, מורה מרן הגראי"ל שטיינמן לחברי הגוף הבוחר להצביע עבורו בבחירות ביום רביעי הקרוב, כך נודע ל"כיכר השבת" • וגם, התמליל המלא של הפגישה מיום שישי (חרדים)

| 21 | כיכר השבת |
הגאון רבי יצחק יוסף אצל מרן הגראי"ל שטיינמן
הגאון רבי יצחק יוסף אצל מרן הגראי"ל שטיינמן (צילומים: יעקב כהן)

הקרב על הרב: לאחר ביקורו של הגאון הרב יצחק יוסף, מורה מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן לחברי הגוף הבוחר להצביע עבורו בבחירות ביום רביעי הקרוב, כך נודע ל"כיכר השבת".

ביום שישי האחרון, ערב שבת קודש, בשעה 15:00 בצהריים, הגיע הגאון רבי יצחק יוסף, ראש ישיבת "חזון עובדיה" ובנו של מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף, למעונו של מרן הגראי"ל שטיינמן ברחוב חזון-איש 5 בבני-ברק.

בכניסתו לבית, ראש הישיבה היה עסוק בכתיבת חידושי תורה ובכדי לא להפריעו, פנה הרב יצחק יוסף לחדר המרכזי שם עיין בספרי הקודש.

בשעה 15:10 נכנס הרב יצחק יוסף לחדרו האישי של מרן ראש הישיבה, לשם לא נכנס הציבור הרחב אלא רק מוזמנים. לצד ראש הישיבה שהו נאמן ביתו הרב דוד שפירא וחבר וועדת הבחירות של 'דגל התורה' אליעזר ראוכברגר.

שפירא הציג לראש הישיבה את הגאון רבי יצחק יוסף ואמר כי "זה בנו של הרב עובדיה יוסף". מרן ראש הישיבה קיבלו בחמימות רבה והגיש לו את ידו בברכת "שלום עליכם", והורה לו לשבת לצדו.

בשלב זה הזכירו בפני הגראי"ל שטיינמן את העובדה כי הרב יצחק יוסף מתמודד לתפקיד הראשון לציון, תפקיד אותו מילא בעבר אביו הדגול וכי הוא מבקש ברכה להצלחה.

מרן ראש הישיבה הושיט לו את ידו וברכו בברכת "ברכה הצלחה", כשלאחר מכן ביקשו שיברכו להצלחה בתפקיד עצמו, השיב ראש הישיבה בחיוך: "זהו דבר שלא בא עדיין לעולם".

מיד לאחר מכן הזכיר הרב יצחק יוסף את חברי הגוף הבוחר הפועלים על פי הוראתו של מרן ראש הישיבה וביקש שהגראי"ל יורה להם להצביע בעבורו ואכן ראש הישיבה אישר זאת.

לקראת סיום השיחה, בירר מרן ראש הישיבה על מצב בריאותו של מרן הגר"ע יוסף ובנו הרב יצחק יוסף סיפר לו כי אביו עבר ניתוח וכעת הוא מחלים ממנו. הגראי"ל בירר האם הרב עובדיה עדיין בבית החולים או בבית ונענה כי הוא בבית, כשבשלב זה הזכירו את שמו של מרן הגר"ע לרפואה ומרן הגראי"ל ברך את רבי עובדיה בן ג'ורג'יה לרפואה שלימה בתוך שאר חולי ישראל כשהוא מבקש להעביר את איחולי החלמתו.

יצוין כי בעקבות הוראתו הברורה של מרן ראש הישיבה פועלים מאז יום שישי חברי וועדת הבחירות של תנועת 'דגל התורה' ויוצרים קשר עם חברי הגוף הבוחר המזוהים עם התנועה הליטאית כשהם מדגישים בפניהם את הכרעתו של ראש הישיבה בנידון.

כאמור, ל"כיכר השבת" נודע כי אמש (מוצאי שבת) עלה לביתו של מרן ראש הישיבה, אחד מחברי הגוף הבוחר ושאל את הגראי"ל כיצד יש להצביע בבחירות שיתקיימו ביום רביעי.

ראש הישיבה הורה לו להצביע עבור "בנו של הרב עובדיה יוסף" וכן עבור הרב דוד לאו.

תוכן שאסור לפספס
21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
אני יכול להעיד כי שוחחתי עם הרב שטינמן שליט"א והוא צלול בדעתו כאילו היה בן עשרים במונטרה שבשווייץ. כבר אז היה ידוע שהוא גדול הדור, ואפילו גדול הדורות! הוא מתמצא היטב בנבכי הפרטים של הרבנים המתמודדים, רק שהוא קצת מתקשה לבטא נכון את שמותיהם. אבל מכיר כל אחד מהמבט הראשון. ולכן אם הורה לבחור בהרב יצחק י
חיימוב
10
יכול להנהיג את ישראל!
נתי קקון
9
בהצלחה גדולה ועצומה לכבוד הרב
חרדי גאה

הצגת כל התגובות

8
שגדולי ישראל תומכים במועמד שאומר הלל עם ברכה ביום העצמאות מכיר את כל שירי א״י בעל פה , עומד דום בצפירה ! זה יפה וזו התקדמות כשלעצמה
James
7
כי מה שמרן ומועצת החכמים החליטו, זה קודש קודשים! וכל המפרים זאת , הקב''ה אינו איתם, אוי להם שהם גודלו והתפרסמו ע''י מרן והם בוגדים בו, אוי להם, אינני מקנא בהם!
אוריע
איש חצוף, ועז פנים, מי אתה שתדבר על גדולי ישראל ? ? ?
חוריע
6
הראשון לציון כי הוא לא בנוי לכתוב פסקי דין חמורים בענייני ממזרים, ודינים חמורים נוספים, והדברים הובהרו לו ע"י אחד מגדולי התורה הספרדים הבכירים ביותר (ביותר !) , ועוד הובהר לו שתפקיד רבה של ירושלים הרבה הרבה יותר מתאים לו .
ישראל יצחק
5
הרב יצחק יוסף לא שייך כלל לתחום הזה. רק בגלל היותו הבן של???? עסקני משפחת יוסף הצליחו להשניא את הרבנות עד אין קץ.
אלעזר שטול
4
מי שממציא וכותב שהחזו"א התיר את השמיטה אסור לבחור בו!!! ע"כ שמעתי:
אברהם רובינשטין
לא מעלה ולא מוריד
.
3
המועמד של מרן שליט"א. עלה והצלח!
מנשה
2
בהקשר להיתר מכירה!!!!!!! ובקשר למש"כ בילקוט יוסף "כאילו" החזו"א ח"ו התיר השמיטה רח"ל! עד אז הרב קניבסקי לא יתמוך בו!!! לא מאמינים? תבררו!!!
לא לצנזר!!!!!!!
לנו יש את מרן הגר"ע ורק את מימיו אנו שותים בצמא
.
1
ברכתו של מרן עטרת ראשינו תחול על ראשו! ותמיכתו של הגרי''ל שטיינמן תעזו לו.
אוריע
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים