כיכר השבת

קטסטרופה במירון

קטסטרופה במירון: רבבות תקועים

קריסה מוחלטת של מערך התחבורה במירון: עשרות אלפי אנשים תקועים בפקקי ענק בדרכם למירון, אלפים אחרים שסיימו את תפילתם בציון הרשב"י ומבקשים לחזור לביתם תקועים גם הם, מי ביציאה מהר מירון, מי בהמתנה לאוטובוסים, מי בחניונים ומי בפקקים. למשטרה אין צפי לסיום הסאגה (חדשות)

| 39 | כיכר השבת |
הפקקים בדרך למירון
הפקקים בדרך למירון (צילום: כיכר השבת)

קטסטרופה במירון: עשרות אלפי אנשים תקועים, הן בדרכם להשתטח על ציון רבי שמעון בר יוחאי במירון והן ביציאתם מהר מירון, בהמתנה ארוכה לאוטובוסים.

מזה שעות ארוכות שאלפים ממתינים ביציאה ממירון לאוטובוסים שיחזירו אותם לביתם, אך לשווא. המתפללים הרבים משוועים לחזור הביתה לאחר תפילה בציון הרשב"י, אך אין מענה.

עד לשעות הבוקר, הגיעו למירון כ-200 אלף בני אדם, אך רובם לא מצליחים לחזור לביתם בשל הקריסה הארגונית של מערך התחבורה.

כביש הגישה למירון חסום על-ידי אלפים שמבקשים לשוב לביתם, ובכך מונעים ממעט האוטובוסים שמצליחים לזחול אל המקום לקחת את הנוסעים לחניוני כלי הרכב.

באגף התנועה של המשטרה עסוקים מהבוקר בשחרור העומסים ביציאה ממירון ומודיעים כי רק לאחר-מכן תתאפשר המשך הגעתם של הבאים למירון, כך שכל הדרכים למירון וממנה עמוסים לעייפה, והקריסה איומה.

בנוסף, מבקשת המשטרה מהמתפללים שלא לרדת ממתחם ההר לכיוון החניונים כדי לשחרר את האוטובוסים הנמצאים בחניון.

בכבישים ובצמתים המובילים למירון משתרכים פקקי ענק, אלפים נראים כשהם צועדים רגלית לכיוון מירון ובחזרה לכיוון החניונים לאחר שהתייאשו מההמתנה הארוכה, מורטת העצבים.

בנוסף, מאות אנשים תקועים בחום אימים בחניוני כלי הרכב ללא מים ומשוועים לעזרה. כיבוי אש שלחו למקום כבאיות עם מי לשתיה ומים להתרעננות למניעת אסון.

מאגף התנועה נמסר לרדיו 'קול חי' כי על-פי החלטת פיקוד המשטרה בעקבות עומס רב של חוגגים במהלך הלילה היה צורך לדלל את כניסת החוגגים להר מירון ובשל כך נוצר העומס הרב בכבישי ההגעה למירון עד ליציאתם ודילול החוגגים במקום.

עוד מציינים כי קיים סיכון רב ופיקוח נפש בהימצאותם של מאות אלפי בני אדם בו זמנית במירון.

ח"כ אורי מקלב מסר כי זהו "אם כל הקריסות". לדבריו, "שום הסבר לא יצדיק את התוצאה, בשביל זה הייתה היערכות. נדרוש להסיק מסקנות אישיות נגד האחראים". מקלב מוסיף ואומר כי "עירבנו את כל הגורמים, נקווה לשינוי בזמן הקרוב".

מחברת 'אגד' נמסר בתגובה: מאות אוטובוסים של אגד כמו גם של חברות אחרות, כלואים בפקקי ענק בטבעת המקיפה את תחנות המוצא במירון, ירושלים, בני ברק ובדרום הארץ. אלפי אנשים ממתינים זמן רב מדי והדבר מעורר כעס. אגד נשמעת להנחיות המשטרה וגורמי הביטחון וממלאת אחר הוראותיהם. כמובן שהדבר משפיע על תנועת האוטובוסים למירון מבני ברק, ירושלים ומכל חלקי הארץ.

(דודל)
(שמוליק ויינשטוק - חדשות 24)
(שמוליק ויינשטוק - חדשות 24)
תוכן שאסור לפספס
39 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
24
אם כן אני אחשוש לך שזה עבודה זרה, בדיוק כמו שכתבת!!!!
פלפול דרבנן
23
מי שאחראי על מערך האוטובוסים מהחניונים לציון זה חברת נתיב אקספרס של ערבים זה נקרא עבודה ערבית ממש ביזיון שעה וחצי אני מחכה בשמש עם נכים נשים בהריון וזקנים עד שסוף סוף הגיע אוטובוס משנות השבעים בושה וחרפה גם למשטרת ישראל שפיזרה מאות שוטרים ללא תועלת ולכול המארגנים ועסקנים תתביישו גועל נפש.
בזיון
22
זה היה מחדל ואולי אפילו עוווולללל
אברהם

הצגת כל התגובות

21
הכל שווה בשביל לרקוד סביב המדורה במירון, ולראות שרפי קודש יורים בחץ וקשת הקדושים, שנשמרים בארון קודש כל השנה, כדי שיהיו תקינים במירון.מאז שחרב הבית גלתה שכינה ליום אחד במירון.וגם מי שלא יגיע למירון בגלל הפקקים, יחשב לו הדבר כאילו היה במירון, וראה פני שרפי הקודש.
דן סגל
20
פשוט מוזר, אני גם הייתי שם... לא יכולה להסביר איך כל זה קרה?! זה לא רק באגד זה פשוט בכל החברות אנשים חיכו שעות, לא היו מספיק אוטובוסים, נסענו בעמידה נסיעה של שלוש שעות עייפים אחרי לילה בלי שינה.... פשוט מוזר, היה איזה קטע רוחני שם. אין ספק.. שנים קודמות זה לא קרה והפעם לא היתה שונה
ג
19
לפטר את כול המעורבים!‏ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומי
18
שאלה תמימה לכל ארגוני החסד בעוד שהר מירון מחלקים שתיה ואוכל כיד המלך מדוע לא העמידו ארגוני החסד נקודות גם בחניון נקודה למחשבה אחד שהיה שם ושיוע לטיפת מים
אליהו
17
בזכות התנא האלוקי הכל יסתדר... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמריהו
16
אני נסעתי ב12 עם אוטובוס הוא הגיע בארבע וחצי לפנות בוקר לצפת שם הורידו אותנו כי האוטובוס לא זז ולא היה שייך להגיע,ועד השעה שש וחצי הלכו אלפי איש מאות קילומטרים ולמה? כי המשטרה סגרה וחסמה כבישים והתנהגה בלי קשר גם בציון בצורה חייתית לבאים בזמן שבבוקר שוטר עלה לשידור ברדיו ואמר שהכל מתפקד וזורם והמשט
אפרת
15
לכל מי שידע/שמע על המפקד האחראי השנה (מיכה) ועל התנהגותו לפני ל"ג בעומר, כבר ידע וצפה מראש מה הולך להיות, הברנש התחכם עם כל החסידיות שרצו להדליק במירון, ושיגע לכולם את השכל על כלווווום. (כנראה שהחומוס/שיגעון גדלות עלה לו למוח). ולכן אין שום הפתעה במה שקרה. - אין מצב שהכול ידפוק, אם האחראי מעוניין ל
אחראי מהצד
14
אם למסקנות אלה הגעת מהגמרא שלמדת, הרי שהעבודה זרה ,זה אתה בעצמך. איך אתה מעיז לומר כך על רבבות אלפי חרדים לדבר ה'??? או שאתה טיפש, או שונא ישראל, פשוטו כמשמעו. אני משאיר את הבחירה, רק לך.
רואה בלי חשבון
13
התנועה הארצית, לבין משטרת מחוז צפון. בכל פעם שהאחריות הייתה מוטלת על כתפי "הארצית" הייתה קריסה מוחלטת. הצפוניים מכירים את השטח. הארציים, מכירים את הכתבים ואת הצלמים.......
ישמחיוהו
12
בשל להיטותכם לקיים את מנהג ל"ג בעומד במועדו גרמם לרבבות לחלל שבת. חשבתי שאתם החרדים אמונים על חילול שבת, כנראה שטעיתי... אתם אכן אמונים על שמירת השבת רק שסביב עניין זה ישנן מהומות עם כוחות הביטחון. כיצד זה, לאור גזירת רבה שלא לתקוע בשופר בר"ה שחל בשבת נתקבל ולו בשל החשש מחילול שבת דרבנן, בעוד האד
ירושלים
11
רבי שמעון מקפיד על כך שלא שמענו למרן הרב עמר כמה חיללו שבת נבעו מכך שלא דחינו את כל הטקסים למינהם אם מצות תקיעת שופר דוחים כל שכן שדוחים סגולת לג בעומר
חרדי לרומי
10
מאות חיילים ושוטרים חיללו שבת לאבטח את הצירים, כי אתם לא דוחים את ההדלקה. כל מי שנסע במוצ"ש זה על מצפונו.
חיללו שבת בשביל
9
בשביל מה כל זה ? לעלות למירון דווקא היום ?? עם ילדים ועוד בחום הזה ?? היו יושבים ולומדים בבית זוהר ברוגע ובנחת ..
חסיד דן סגל
8
מעניין האם רשב"י בעצמו והרב נחמן מרוצים מכל הפולחן הזה רמב"ם קורא לזה עבודה זרה
RAFI
אז אל תגיב גיבובי מילים לפני שבדקת היטב.
אבי
7
מכל מי שמגיע לשם ראוי לרחמים.
נשים צדקניות
6
אתה אחראי למכלול . כל שנה המחדל חוזר !!!
שמו יוסף שוינגר
5
בדיוק כמו שלא ניתן לדחוף פרה לתוך תא מטען של רכב כך לא ניתן לדחוס מליון אנשים על הר עם שתי דרכי גישה צרות ועד שלא יפנימו שהתנאים לא מאפשרים לכל העולם להימצא בעת ובעונה אחת על ההר זה יימשך
ארי
וזה לא קרה
ד
4
מראש. איפה שיש עסקנים אסור להגיע. משטרה של הצגות,הם הסיבה העיקרית לאי סדר אחד גדול.
שפוי
3
ואוו!!! זה היה הלג הכי מגניב!!!! איזה כיף היה לרדת מההר לחניון שעתיים של הליכה אבל צחוקים שאין עליהם!!! היינו למעלה בחושך וכשהיגענו למטה היה כבר אור ושמש... אבל היה מזה מטורף!!!! לא מומלץ!!!
שרי
2
זה היה ידוע מראש! נקווה שהילדים התמימים לא יפגעו מהשרב הכבד! זכות רבי שמעון תגן על עם ישראל!
המוכיח
1
זו שעורוריה מהדרגה הגבוהה ביותר שיש איך ייתכן שהמבצ כזה קטסטרופלי ? עם כל ההכנות וצילום השרים בושה פשוט הדעת לא סובלת כדבר הזה אך יש נקודות אור כל הכנסת אורחים במירום פועלת כסדרה ומסייעת לבאי הלולא שילמדו מהם מהו סדר
יאיר
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים