כיכר השבת

החורף בעיצומו וכשכולם בבית אין כמו להכין לזניה

החורף בעיצומו וכשכולם בבית אין כמו להכין לזניה שכיף וקל להרכיב מדפי פסטה, רוטב עגבניות פרפקטו, גבינות ועשבי תיבול • כך תעשו את זה נכון (מתכונים, שיווקי)

| מקודם |
לזניה קלאסית
לזניה קלאסית (צילום: שרית גופן)

רשימת המצרכים (6 מנות):

  • 1 חבילה דפי לזניה פרפקטו אסם
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם יותר, לפי הטעם)

רוטב:

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30 ס"מ

הכנה (40 דקות):

להכנת הרוטב:

  • ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים, כך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.

להרכבת הלזניה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות – טורבו.
  • מניחים שכבה של דפי לזניה בתבנית.
  • יוצקים מהרוטב ומפזרים אותו היטב.
  • מניחים עוד שכבה של דפי לזניה ויוצקים מעליה עוד רוטב.
  • חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
  • את החלק העליון של הלזניה מכסים ברוטב ומפזרים אותו באופן אחיד.
  • מפזרים מעל את הגבינות.
  • אופים את הלזניה במשך כ - 30 דקות. אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.

קרדיט:

צילום: שרית גופן

הכנה: רות אוליבר

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
חלבי