כיכר השבת

פתרון לשאריות: פרנץ' טוסט בטעם וניל-קינמון

נשארו לכם חלה משבת או שאריות לחם שמתחילות להתייבש? אל תזרקו! מתכון להכנת פרנץ' טוסט חלומי בטעם וניל-קינמון. הגרסה הצרפתית המעולה ללחם מטוגן (מתכונים, אוכל)

| 11 |
חלומי. פרנץ' טוסט בטעם וניל-קינמון
חלומי. פרנץ' טוסט בטעם וניל-קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • פרוסות חלה או לחם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 טיפות תמצית וניל
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות חמאה

אופן הכנת פרנץ' טוסט:

רגע לפני: נשארו לכם חלה משבת או שאריות לחם שמתחילות להתייבש? אל תזרקו! מתכון להכנת פרנץ' טוסט חלומי בטעם וניל-קינמון. הגרסה הצרפתית המעולה ללחם מטוגן.

• מערבבים בצלחת מעט עמוקה ורחבה את הביצה עם הקינמון, תמצית הווניל, החלב והסוכר.

• פורסים פרוסות נדיבות מהחלה או הלחם וטובלים אותן בתערובת שבצלחת. להגשה פוטוגנית יותר, אפשר לפרוס את החלה/לחם לרצועות ארוכות. ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הפרוסות והסועדים.

• ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים במחבת כל אחת מהפרוסות, משני הצדדים, עד להזהבה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

אופן ההגשה: ניתן לפדר את הפרנץ' טוסט באבקת סוכר ולהגיש עם רוטב מייפל, סירופ שוקולד, ריבה או דבש ופרוסות פרי טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
יישר כח. חשוב להדגיש שלחם שהיה על שלחן בשרי אסור לאוכלו עם חלבי גם אם בטוח הוא לא היה במגע עם בשר במבואר בשו"ע יו"ד סי' פ"ט
.
6
הטעם, שווה לכם אפילו להוריד כי לי לא יצא כזה משהו...
הדר
5
מברכים על לחם מטוגן בורא מיני מזונות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סילבי

הצגת כל התגובות

4
צריך ממש להיזהר מחלות של שבת הרבה פעמים החלה היתה על שולחן שבת ובאה במגע עם בשרי ולא תמיד מקפידים על זה והרבה פעמים שוכחים בכלל שהחלה היתה על שולחן בשרי... בתאבון ובשורות טובות
חני
3
מזונות או המוציא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרון
הברכה נשארת המוציא בדרך כלל כמו צנימים כי הצורה אינה משתנה וניכר שזה חלה, אלא אם כן מטגנים את החלה כשכל חתיכה פחות מכזית, אז הברכה משתנה למזונות.
...
ואת המטוגן אוכל בתוך הסעודה. כך אני נוהג
חיים
ספק יש רק כשהבצק עצמו נעשה עם מי פירות וכדומה, ואז זה מזונות. כאן זה לחם/חלה מוכנים כבר! הם בסה"כ עברו טיגון בציפוי מתוק -ציפוי, ולא העיסה עצמה. לצערי נתקלתי כבר מספר פעמים באנשים שלא הבינו נכון את ההלכה ובירכו מזונות גם כשצריך לברך המוציא רק בגלל שמשחו את הלחמניות בציפוי מתקתק מלמעלה וזו טעות חמורה
חנה
2
כי עיקרו לחם ורק טוגן עם תוספות, ולכן צריך נטילת ידים גמורה, ואכילת כזית מצריכה ברכת המזון לאחריה. בתיאבון ולבריאות.
יצחקי
1
תוכן התשובה: אולי הרב התכוון למה שכתוב בשו"ע יור"ד ס´ פ"ט סעיף ד´: מי שאכל גבינה ורוצה לאכול בשר, צריך לבער מעל השלחן שיורי פת שאכלו עם הגבינה. ואסור לאכול גבינה על מפה שאכלו בה בשר. (וכן להיפך אסור) (כן משמע בארוך) . וכל שכן שאסור לחתוך גבינה, אפי´ צוננת, בסכין שרגילין לחתוך בשר. ולא עוד, אלא אפילו
נועם
אולי גם יעניין אותך
חלבי