כיכר השבת

החשמל יקר לכם? כך תחסכו אלפי שקלים

מחירי החשמל שעלו לאחרונה ב-10%, גררו התנגדות ומחאה רבה, את המחיר הגבוה שאנו משלמים על החשמל, לא ניתן לשנות, אולם באמצעות שינויים בהרגלי הצריכה, ניתן להרגיש הבדל משמעותי בחשבון הדו-חודשי. איך חוסכים אלפי שקלים בשנה בתשלום על השימוש במזגן? איך בוחרים מכשיר חשמלי? מהי הנורה החסכונית ביותר? טור ראשון בנושא צרכנות נבונה בצריכת חשמל

| 5 | כיכר השבת |
החשמל יקר לכם? כך תחסכו אלפי שקלים
(פלאש 90)

עליית מחירי החשמל בכ-10%, גררה התנגדות רבה והצטרפה למחאות הכלכליות האחרונות. עם זאת, אם מאמצים כמה שינויים בהרגלי הצריכה, ניתן להרגיש הבדל משמעותי בחשבון הדו-חודשי. צרכנות נבונה גם בצריכת החשמל, תוכל לחסוך אפילו יותר מעשרת אחוזי עליית המחירים האחרונה.

עוברים להשתמש בנורות CFL, הן אמנם עולות הרבה יותר מנורת הליבון הותיקה, אך הן צורכות כ-70% חשמל פחות ממנה, ואורך החיים שלהם ארוך פי עשר מנורה רגילה. מי שרוצה לחסוך אפילו יותר מוזמן להשתמש בנורות לד, הצורכות מספר וואטים בודדים בלבד, לעומת 120 של נורת הליבון. החסכון בסעיף זה יכול להגיע למאות שקלים בשנה, תלוי בכמות הנורות בבית. ולכבות את האור כשיוצאים מהחדר, כבר לא צריך לומר. נכון?

כאשר רוכשים מכשיר חשמלי חדש, בודקים את התווית המוצמדת המסמנת את רמת צריכת האנרגיה שלו על פי הדירוג הנע בין A – החסכונית ביותר ל-G - הבזבזנית ביותר. השימוש במכשירי חשמל חסכוניים גם יעילים יותר וגם עוזרים לשמור על איכות הסביבה.

הכלל: לנתק כשלא צריך

בנושא זה ראוי לציין, כי רוב מייבשי הכביסה בארץ לא עומדים במקדם האנרגטי A ולכן הם גם לא חסכנים בצריכת החשמל. מומלץ לעבור לדרך היעילה והחסכונית ביותר של ייבוש כביסה – תלייה על החבל לייבוש בשמש, רווח נוסף הוא תהיה השמירה על איכות הבגדים. במייבש משתמשים רק בלית ברירה.

בהמשך לטור שעסק בחסכון על ידי תחזוקה עצמית של המזגן, יש גם דרכים לחסוך בחשמל המשולם עבור התענוג הממזג. כל שינוי במעלות של תרמוסטט המזגן, יביא לחסכון משמעותי בחשבון החשמל. כל הורדה של טמפרטורה מגדילה את צריכת החשמל בכ-5%. לכן, מומלץ בחורף – להוריד טמפרטורה ל-20 מעלות, ובקיץ לקבוע את הטמפרטורה על 25 מעלות.

החסכון הוא מהותי ביותר, ויכול להגיע לכ-1000 שקלים בשנה.

בנוסף, יש לדאוג לסגירת הפתחים כדי למנוע כניסת אויר חיצוני, וניתן גם לסגור את הדלתות של חדרים שלא נמצאים בהם, כדי להגביר את האפקטיביות של המזגן, במיקום הרצוי. יש לכבות את המזגן בכל עת שאין בו צורך ממשי, אם מכבים את המזגן כל יום לשעתיים חוסכים כ-700 שקלים נוספים בשנה.

מכשירים רבים צורכים לא מעט חשמל גם כשהם כבויים, לכן הקפידו לנתק אותם מהשקע בתום השימוש. הכלל תקף גם על מטעני טלפונים סלולאריים, נגנים ומחשבים. המהדרין, מנתקים את המדפסת והסורק מהחשמל ומחברים אותם רק בעת הצורך.

יכול להיות שהחסכון על כל ניתוק הוא פעוט, אך בסיכום כללי, החסכון הופך למשמעותי, במיוחד בפרספקטיבה של שנת צריכה.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אם אני לא טועה משנת ‏2011‏ אות ‏G‏ חסכוני ביותר ואות‎ A חסכוני פחות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תומר
2
המשיכו כך, לא שלא ידעתי קודם אבל...
שי קאהן
1
שיש בכל מיני מכשירים אלקטרוניים לוקחת 8% מהחשבון חשמל(!!!)... לכן יש מכשירים שגם כשהם כבויים, אם הם מחוברים לתקע הם עדיין לוקחים חשמל ע"י נורת הביקורת האדומה!!!
אובייקטיבי
אולי גם יעניין אותך
צרכנות נבונה