כיכר השבת

צרכנות נבונה: אחסון נכון - חיסכון

חזרתם מקניות עייפים אך מרוצים, ריח הפירות מתערבב בריח הדגים הטריים, הנחתם את כל הכבודה על השולחן. או ההפך, משלוח האוכל הגיע, כל המוצרים בשקיות על הרצפה בדיוק היכן שהשליח השאיר אותם. אל תתנו לעייפות להשתלט עליכם, כי ברגע של חולשה אם תכניסו את המוצרים למקרר בעודם ארוזים בשקיות תאלצו בבוקר לכתת רגליים לסופר הקרוב. קבלו כמה טיפים לשמירה על המוצרים

| 5 | כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

חזרתם מקניות עייפים אך מרוצים, ריח הפירות מתערבב בריח הדגים הטריים, הנחתם את כל הכבודה על השולחן. או ההפך, משלוח האוכל הגיע, כל המוצרים בשקיות על הרצפה בדיוק היכן שהשליח השאיר אותם.

אל תתנו לעייפות להשתלט עליכם, כי ברגע של חולשה אם תכניסו את המוצרים למקרר בעודם ארוזים בשקיות תאלצו בבוקר לכתת רגליים לסופר הקרוב. ישנם מוצרים ששהייה ולו קצרה בשקיות מקצרת את חיי המדף שלהם. נקודה נוספת וחשובה לציון, בקיץ אנחנו חשופים יותר לסכנה ושמה חיידקים, הם מתרבים בעיקר בחללים סגורים וצרים (השקיות...).

בעזרת כללים פשוטים נוכל למנוע הדבקות במחלות המועברות באמצעות מזון. וכמובן להאריך את חיי המדף של המוצרים שנרכשו במיטב כספנו.

לא צריך להיות גאונים גדולים כדי לשמור על מספר כללי יסוד חשובים. או במילה אחת, אחסון נכון!

כשלב ראשון נדבר על אחסון מזון מן החי המיועד לבישול או הקפאה:

● כדאי ורצוי לשמור על כל מזון שעלול להתקלקל במקרר או במקפיא במכלים סגורים! כל טכנאי מקררים ממוצע ימליץ על כלי זכוכית, רוב האנשים בעיקר הנשים שמגדלות ילדים קטנים יעדיפו את אופציית הפלסטיק.

טמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס מונעת מרוב החיידקים המסוכנים את האפשרות להתפתח ולהתרבות.

טמפרטורה של מינוס 15 מעלות צלסיוס עוצרת התפתחות של חיידקים, משמע, מזון שמיועד לשימוש מידי יש לשמור במקרר, לעומת זאת מוצרי בקר דגים ועוף במקפיא. אלא אם כן קניתם טרי ובתוך זמן קצר, אתם מתכוונים להכין אותם.

בשר בקר טרי צריך לשמור באזור הקר ביותר במקרר (כמובן שלא מדובר על הפריזר). נתח בשר שלם ניתן לאחסן במקרר עד שבוע, בשר חתוך לא יותר מ-4 ימים ובשר טחון וחלקים פנימיים מומלץ לאחסן במקרר עד יומיים.

הקפידו לרחוץ ידיים לפני ואחרי הכנת האוכל, יש להקפיד במיוחד לאחר טיפול במזון לא מבושל.

זהו, עברתם את שלב הטיפול באוכל והכנתו, בני הבית דאגו לשלב השלישי והחשוב, לאכול את האוכל שהכנתם. הארוחה הסתיימה, הסירים מלאים למחצה, איך מאחסנים את האוכל באופן שלא יהווה סכנה לציבור...

כדי לאחסן את האוכל אנחנו זקוקים לכלים, צריך להקפיד לבחור את הכלים הנכונים.

קררו או הקפיאו את האוכל במכלים קטנים ושטוחים, כדי למנוע התרבות חיידקים מומלץ לחלק את האוכל למכלים קטנים ושטוחים מסיבה פשוטה, בכך תאפשרו לאוויר הקר של המקרר להגיע למרכז המזון במהירות ולמנוע התרבות חיידקית.

תנו עדיפות לכלים מרובעים שכן הם תופסים פחות מקום מעגולים. ואם כבר עצה חכמה מהסבתא,

- שקופים, כדי שנוכל לראות מה יש בקופסא מבלי לפתוח אותה.

● אין לאחסן מוצרי מזון בעטיפות פלסטיק או במכלים שלא נועדו לאחסון ושמירת מזון, שכן אלה עלולים להכיל חומרים רעילים.

● טרם תכניסו את האוכל המאוחסן במקרר יש לנקות היטב את המכלים מחומרים שדבקו אליהם בעת המילוי ויש לחזור על פעולת הניקוי לאחר כל שימוש שנעשה במכלים.

● דאגו לכסות את המזון תמיד!

● אין להכניס למקרר אוכל בשקיות.

● אין להכניס למקרר את הביצים עם הקרטון, ולכן זירקו את הקרטון, וסדרו אותם בתבנית הפלסטיק שבדלת.

● מרקים ושאר נוזלים הקפידו לאחסן בכלים אטומים!

● אל תשאירו דברים פתוחים, הכל חייב להיות מנויילן או מכוסה.

● קניתם גלידה בקופסא? שטפתם אותה? נפלא! אל תשמרו בו אוכל שזקוק לקירור!

כן, כן, אני שומעת את השאלה הבאה שלכם, ומה עם פירות וירקות מן החי??!! אל דאגה, התשובות מוכנות.

התשובות לא רלוונטיות למשפחות ברוכות ילדים הנמצאים בעיצומו של החופש הגדול, הם לא זקוקים לעצות מן הסוג הזה, הפירות והירקות בכלל לא זוכים להגיע למקרר, הם נאכלים ישר מהשקית שהגיעה מהחנות "ולא נודע כי בא אל קרבה". אתם יכולים לדלג על הכתבה.

ובכל זאת, ישנן עקרות בית מופלאות שיודעות לנתב בין תיאבון מוגבר לשמירה על פירות וירקות.

● הקפידו להוציא בעיקר את הפירות והירקות מהשקיות, בשקיות המזון פולט ריח וחיידקים, ואל תערבבו בין הפירות לירקות.

● כדי לשמור על הירקות טריים, פריכים ומלאי טעם הקפידו לא לשטוף אותם לפני הקירור, אלא לשטוף לפני האכילה, לחות מוגברת מזיקה ועלולה להפוך את החסה הירוקה לצבע חום.

● הסירו צמרות של גזר וסלק לפני האחסון.

● ירקות ירוקים ועליים כגון חסה בקופסאות פלסטיק, הניחו מגבת לחה בתחתית הקופסא כדי לספוג את הלחות ולשמור על רעננות.

● פטריות חיות אחסנו בשקית נייר חומה ולא מפלסטיק.

● מומלץ לאחסן תפוחים במקרר בשקית מחוררת – להקפיד לשטוף לפני האכילה.

● ואיך אפשר בלי להזכיר את האבטיח סמל לקיץ הישראלי....

אפשר לשמור אבטיח שלם כשבועיים, כשהוא שלם, בטמפרטורת החדר. לאחר שפתחתם אותו, אחסנו במקרר את מה שנשאר בשקית פלסטיק או כלי פלסטיק סגור

● ירקות ועגבניות שטרם הבשילו אחסנו מחוץ למקרר.

כיצד לאחסן מזון יבש? איך מרחיקים ריח רע מקופסאות פלסטיק? כיצד ננצל קופסאות גבינה ריקות ויבשות?

על כך במאמר הבא.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה לגבי קופסאות הפלסטיק שבהם קונים את הירקות אצל הירקן? הם טובים לאיכסון? כמו"כ איפה עדיף לאכסן בננות במקרר או מחוצה לו? ובאיזו צורה מאכסנים פלפלים לאורך זמן?
צרכנות נבונה