כיכר השבת

נפרדים מפסח: מתכון למופלטה

יוצאי צפון אפריקה כבר בכוננות מימונה והפוליטיקאים מחפשים בית בו יוכלו לבלוס מופלטה ראויה לשמה • מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את המתכון הזול הטעים והפשוט של המופלטה האותנטית מבית סבתא (צרכנות נבונה)

| 5 | כיכר השבת |
מופלטה מרוקאית
מופלטה מרוקאית (צילום: פלאש 90)

מתכון למופלטה מרוקאית

החומרים:

  • קילו קמח
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס שמן

אופן ההכנה

  • ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
  • הוסיפו את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • חלקו את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
  • טובלים את הכדורים בשמן.
  • הניחו את הכדורים בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • חממו מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה (ללא שמן).
  • שמנו היטב את משטח העבודה, לאחר מכן שטחו עליו כל כדור בצק לעיגול דקיק (חשוב שיהיה דקיק) ועגול.
  • הניחו את המופלטה המשומנת על המחבת.
  • טגנו את צידה האחד של המופלטה כחצי דקה עד להזהבה.

לחילופין ישנה את שיטת הטיגון המסורתית: מטגנים את המופלטה הראשונה מצדה האחד כחצי דקה ולאחר מכן מניחים עליה עוד מופלטה והופכים ומטגנים כחצי דקה. לאחר מכן שוב הופכים ומניחים מופלטה חדשה עד להווצרות ערימה של 10-15 מופלטות. בשיטה זו המופלטות מתבשלות בחום הפנימים הנוצר בערימה.

מגישים עם דבש. אפשר גם עם חמאה, סירופ מתקו וקצפות למיניהם.

בתאבון, חג שמח!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרוקאי
4
לא הרבה, רק כפית וחצי...
מורן
3
אנחנו צריכים ללמד אותך לעשות מופלטות כמו במרוקו!!
מרוקאית

הצגת כל התגובות

2
במופלטה מקורית, מטגנים רק את המופלטה הראשונה משני הצדדים ולא מוציאים אותה מהמחבת. מעליה מניחים את העלה השני והופכים לאחר חצי דקה. מלמעלה שוב מניחים עלה נוסף והופכים את כל הערימה בכל פעם. עד שהיא מתגבהת (בערך כ20 יחידות - ממש לא חשוב כמה) ואז מוציאים מהמחבת. (אני מרוקאית אותנתית אל תתבלבלו מהשם זה
רותי גיטלמן
1
היכן השמרים? והיכן הטיגון העגין הכפול משני הצדדים? כוס שמן? טעות יקיריי
מנשה אלבז
צרכנות נבונה