כיכר השבת

לכבוד שבת

קישקע פרווה: מושלם לצ'ולנט בשבת חורפית

מורן פינטו עם גרסת פרווה לקישקע, כזה שדורש הרבה פחות עבודה, אבל עדיין כל כך טעים ומקבל מרקם נימוח מופלא אחרי שעבר בישול ארוך בסיר הצ'ולנט (מתכונים לשבת, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
קישקע פרווה - מושלם לצ'ולנט
קישקע פרווה - מושלם לצ'ולנט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
  • 1 קישוא, מקולף ומגורד
  • 1 תפוח אדמה, מקולף ומגורד
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 כוס מים
  • 1 כף פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הקישוא, מערבבים ומטגנים דקה ואז מוסיפים את תפוח האדמה והשום, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח ואת המים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מהאש.

4. פורשים נייר אפייה על משטח נקי ומניחים במרכזו את התערובת, בתלולית ארוכה, כמו נקניק. מגלגלים את נייר האפייה סביב הקישקע וסוגרים בצדדים כמו סוכריה.

5. מכניסים את הקישקע לסיר הצ'ולנט ונותנים לו להתבשל ארוכות בפנים.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
אנחנו מכינים אותו הדבר רק עם גזר במקום תפו"א יוצא מעדן הרבה יותר קליל מהקישקע הבשרי הכבד אפשר להכין גם עם קמח מלא
בלבוסטע
4
יצא מדהים, החזיר לי לחיך טעם של סבתא שלי שהיתה מכניסה לחמין בשקית בד משהו דומה מבצל ותפו"א וקראנו לזה בבית "יאפצוך". תודה על המתכון!!!
ללא שם
3
הכנתי במתכון הזה,רק החלפתי תפוח לקישוא. יצה מדהיייים!תודה!
מיכל

הצגת כל התגובות

2
הכנתי בדיוק לפי המתכון. נעזרתי בשקית קוקי שחתחתי לרצועות וקשרתי את נייר האפייה בצדדים וגם רצועה אחת באמצע לעטיפה מושלמת. אם אזכור אעדכן איך יצא
הלו הלו
1
אני מכין קישקע 1 כוס קמח מנופה 1כפית שטוחה מלח חצי כפית אבקת מרק 1 בצל קצוץ מעט מושחם פפריקה פלפל שחור 3 כפות שמן ומים בערך חצי כוס לפי ספיגה התערובת צריכה להיות מעט רכה.מכניס לתוך שקית קוקי מכין כמו נקניק ומקפל כמה קיפולים ומניח על החמין
בני
חמין