כיכר השבת

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

חצי שעה. זה כל מה שצריך בשביל להכין את מעדן חזה העוף הזה (שניתן להמיר ב-4-6 כרעיים, אם רוצים). שימו לב: כדאי לשמור חצי מכמות הרוטב במקרר, למועד מאוחר יותר, ולטבול בו פלחי תפוחי אדמה אפויים או שניצלונים (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל
ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 חזות עוף, ללא עצמות, בעובי אחיד
  • 1/3 כוס חרדל
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • ½1 כפיות אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • שמן - לטיגון

אופן ההכנה:

1. משמנים מחבת גדולה ומבשלים בתוכה את חזות העוף 5-8 דקות מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לצלחת ומכסים, לשמירה על החום.

2. בקערה קטנה טורפים את החרדל, סירופ המייפל, חומץ התפוחים, אבקת השום, המלח והפלפל השחור. מעבירים למחבת (אותה מחבת שבה בושל העוף, אין צורך לנקות אותה קודם) ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לנמוכה, מוסיפים את העוף למחבת ומצפים אותו היטב ברוטב.

3. מקשטים בעשבי תיבול טריים - אם רוצים ומגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש תחליף לחומץ תפוחים????
ענת
חומץ רגיל. זה בסה"כ כף אחת...
כן
עוף