כיכר השבת

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

ארוחות שלמות בתבנית אחת הן מאד נוחות, אבל האם גם מוצלחות וטעימות? לא בטוח, בעיקר בגלל שלבשר ולירקות (או פחמימות) יש זמני בישול שונים. אבל הבעיה הזו תוקנה פה: צולים קודם את הירקות, כדי שהם יהיו מקורמלים ורכים. לאחר מכן, מוסיפים את העוף ונותנים לו להיצלות ובסוף, מערבבים הכל יחד. התוצאה היא מיקס עסיסי של עוף וירקות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם
חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 6 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1 פלפל אדום, קצוץ גס
  • 1 פלפל כתום, קצוץ גס
  • 1 בצל סגול, קצוץ גס
  • 2 חזות עוף ללא עצמות, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס אגוזי קשיו גולמיים, ללא מלח
  • אורז לבן מבושל, להגשה
  • בצל ירוק קצוץ, לציפוי
  • שומשום קלוי, לציפוי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. טורפים בקערה את רוטב הסויה, הדבש, החומץ, שמן השומשום, השום והג'ינג'ר.

3. מניחים את הפלפלים והבצל על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומכסים אותם בחצי מכמות הרוטב. מערבבים היטב. צולים בתנור במשך 15 דקות. בינתיים, מניחים את העוף בקערה ומכסים אותו ברוטב הנותר.

4. לאחר 15 דקות דוחפים את כל הירקות לצד אחד. מניחים את נתחי העוף במרינדה על התבנית. מוסיפים גם את אגוזי הקשיו. צולים עד שהעוף מוכן, 12-15 דקות.

5. מערבבים הכל יחד לפני ההגשה. מגישים על אורז ומפזרים מעל בצל ירוק ושומשום.

הערה: השאריות נשמרות נהדר במקרר למשך 2-3 ימים. כדי ליצור את המנה הזו ב-10 דקות בלבד, הכינו את הרוטב מבעוד מועד ואחסנו אותו במקרר, קצצו את הירקות והעוף ואחסנו בנפרד בכלים אטומים במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף