כיכר השבת

מה אוכלים היום?

עוף מוקפץ עם ירקות ב-15 דקות עבודה

ארוחה צבעונית וטעימה מהמטבח המקסיקני שמתקתקים במהירות, גם כשמדובר בכמויות גדולות: מתכון לפהיטס - רצועות חזה עוף מוקפץ עם ירקות שהכי טעים להגיש עם טורטיות, גווקאמולי וסלסת עגבניות פיקנטית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פהיטס - עוף מוקפץ עם ירקות
פהיטס - עוף מוקפץ עם ירקות (צילום: Corina Blum on Shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ארוכות
  • 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
  • 2 פלפלים (אדומים / צהובים / ירוקים), חתוכים לרצועות ארוכות
  • 2-3 כפות שמן זית

למרינדה להשריית העוף:

  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון או פפריקה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות ועד שעתיים.

2. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים אותן במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים את העוף לצלחת.

3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפלים ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד לריכוך.

4. מחזירים את העוף למחבת, מקפיצים יחד במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.

מגישים מיד, לצד טורטיות חמות, גוואקמולי, סלסת עגבניות ופלחי ליים או לימון לסחיטה מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף