רכיבים
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ארוכות
- 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
- 2 פלפלים (אדומים / צהובים / ירוקים), חתוכים לרצועות ארוכות
- 2-3 כפות שמן זית
למרינדה להשריית העוף:
- 2 כפות מיץ ליים או לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום גדולה, קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית צ'ילי טחון או פפריקה
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות ועד שעתיים.
2. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים אותן במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים את העוף לצלחת.
3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפלים ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד לריכוך.
4. מחזירים את העוף למחבת, מקפיצים יחד במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.
מגישים מיד, לצד טורטיות חמות, גוואקמולי, סלסת עגבניות ופלחי ליים או לימון לסחיטה מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!