רכיבים
- 6 חלקי עוף - רצוי להשתמש רק בשוקיים
- 1 כוס אורז לא מבושל
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 10-12 שיני שום, מגוררות או כתושות
- 1 כף תערובת תיבול איטלקי או עשבי תיבול מיובשים כמו תימין / אורגנו / בזיליקום / רוזמרין
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 6 כפות שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומסננים היטב ומתבלים את חלקי במלח ופלפל שחור.
2. בסיר רחב עם תחתית כבדה ודפנות גבוהות, מחממים את שמן הזית וכשהוא חם אך לא רותח, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו במשך 5-7 דקות עד לשקיפות וריכוך. מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית ומאדים אותו עד שהוא ריחני.
3. מסדרים את חלקי העוף בסיר ומטגנים אותם במשך 5-7 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהם מקבלים גוון זהוב. מוסיפים לסיר את תערובת התיבול האיטלקי, שבבי צ'ילי, פלפל קאיין או פפריקה חריפה. מנמיכים לאש בינונית ומאדים במשך 2-3 דקות.
4. מוסיפים את האורז, מערבבים אותו עם התבלינים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים את האורז במשך 3-4 דקות על אש בינונית-גבוהה ואז יוצקים לסיר 1/2 1 כוסות מים. מגביהים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה וכשהמים מתחילים לרתוח, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
5. אם האורז התבשל לחלוטין - ממשיכים לבשל בסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות על אש נמוכה. אך אם האורז לא התבשל לגמרי, מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. מכבים את האש ולא מסירים את המכסה במשך 15 דקות. מגישים מיד.