קציצות הודו ועוף ברוטב עגבניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לקציצות:
- 500 גרם עוף טחון
- 500 גרם הודו טחון
- 1 בצל לבן, מגורד
- 1 קישוא, מגורד
- מלח ופלפל שחור
- 2 ביצים
- 3 כפות קטשופ
- 2 כפות שמן
- 4 כפות פירורי לחם
לרוטב העגבניות:
- 4 כפות שמן
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 3 קופסאות רסק עגבניות - 240 גרם כל אחת
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ סוכר
- 1 כף תימין טרי קצוץ או 1 כפית תימין מיובש
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה לשים ביד את כל רכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים קציצות עגולות בגודל שווה.
2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר ותימין, יוצקים מעל את המים ומביאים לרתיחה.
3. כשהרוטב מבעבע ומצטמצם מעט, מנמיכים לאש נמוכה, מסדרים בסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות.