כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לכל המשפחה: קציצות הודו ועוף ברוטב עגבניות

מורן פינטו עם מתכון שכל אחד צריך לשנן כדי להעמיד סיר קציצות עסיסיות לארוחה משפחתית טעימה וביתית. מתכון לקציצות הודו ועוף ברוטב עגבניות - מנה קלאסית שעוטפת את הבית בריח חזק של נוסטלגיה וחמימות (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
קציצות הודו ועוף ברוטב עגבניות
קציצות הודו ועוף ברוטב עגבניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 500 גרם הודו טחון
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1 קישוא, מגורד
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קטשופ
  • 2 כפות שמן
  • 4 כפות פירורי לחם

לרוטב העגבניות:

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 3 קופסאות רסק עגבניות - 240 גרם כל אחת
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ סוכר
  • 1 כף תימין טרי קצוץ או 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה לשים ביד את כל רכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים קציצות עגולות בגודל שווה.

2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר ותימין, יוצקים מעל את המים ומביאים לרתיחה.

3. כשהרוטב מבעבע ומצטמצם מעט, מנמיכים לאש נמוכה, מסדרים בסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה זה לא ככה אפשר ככה וגם אחרת בסוף התוצאות שוות!
דינה
1
לא ככה מכינים קציצות עוף עם הודו או בלי....ממתי שמים רסק עגבניות ???? אנחנו מבשלים על טהרת העגבניות טריות ובשלות עם הרבה שום כוסברה פפריקה וכרכום קצת שמן כשהסיר רותח שמים פלפלים יבשים או טרים מתוקים וחריפים...שמים את הקציצות מפזרים עוד כוסברה ומכסים בפרוסות עגבניות לאחר שרתח להנמיך לא קטנה. ותלקק
אביטל
עוף