רכיבים
- 1 ק"ג עד 1.5 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1/4 כוס שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי
- 1/4 כוס למון-גראס קצוץ דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 3 כפות ג'ינג'ר מגורד
- 1 כף ג'ינג'ר, קצוץ דק (אכן, יש הבדל בין ג'ינג'ר מגורד לקצוץ)
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 3 פלפלי צ'ילי קטנים ואדומים, ללא הזרעים, קצוצים היטב
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים, מלבד העוף, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את קוביות העוף למרינדה, מערבבים היטב עד לציפוי מלא ומעבירים את הקערה למקרר למשך שעה לפחות.
3. מחממים תנור על חום גבוה, מנגל חשמלי, פלנצ'ה או מנגל פחמים.
4. משחילים את קוביות העוף על שיפודים וצולים מכל הצדדים, עד שהעופות מבושלים היטב.
5. את המרינדה הנותרת מעבירים לסיר בינוני או מחבת, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 5-7 דקות.
מגישים את השיפודים חמים עם המרינדה לטבילה בצד.