רכיבים
- 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
- מלח
- 20-40 פלפלי צ'ילי אדומים מיובשים
- 1 פלפל אדום מתוק, נקי מזרעים וקצוץ דק
- 1 כף שום קצוץ
- 2 כפות יין לבן יבש או סיידר תפוחים
- 1/2 כוס ציר עוף או מים עם מעט אבקת מרק
- 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. מסירים לעופות את העור וחותכים אותו לחתיכות באורך 2.5-5 ס"מ. מניחים בצד.
2. מפרקים את העופות מהעצם וחותכים אותם לחתיכות בגודל 2.5-5 ס"מ.
3. מניחים ווק או מחבת גדולה בקוטר 25 ס"מ על אש גבוהה-בינונית, מחממים ומוסיפים את חתיכות העור. מבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10 דקות ומווסתים את האש כך שהעור לא יישרף. מתבלים במלח, נותנים ערבוב מהיר ומוציאים לקערה בעזרת כף מחוררת.
4. מוסיפים לווק או למחבת את הפלפלים המיובשים ומבשלים במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתנפחים מעט ומתכהים. בעזרת כף מחוררת מוציאים אותם לקערה נפרדת.
5. מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ למחבת או לווק, מתבלים בקורט מלח ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא משחים. מוציאים לקערה עם פלפלי הצ'ילי ומערבבים.
6. מוסיפים את העופות החתוכים - לא את כולם, רק עד שהם ממלאים בשכבה אחת את המחבת או הווק. מבשלים עד שהם משחימים מצד אחד ואז מתבלים במלח, מערבבים ומקפיצים עד שהם משחימים גם מהצד השני. מוציאים את העופות לקערה נפרדת וחוזרים על הפעולה עם העופות שנותרו - וגם אותם מוציאים לקערה.
הרכבת המנה:
7. למחבת או לווק, מוסיפים את השום, העופות המוקפצים, פלפלי הצ'ילי והפלפל האדום המעורבבים והעור המוקפץ. מערבבים לשילוב מלא ואז יוצקים מעל את היין הלבן, ציר העוף ורוטב הסויה. מבשלים במשך 3 דקות, עד שהטעמים נספגים היטב ומסירים מהאש.
לא אוכלים את פלפלי הצ'ילי, אלא מפרידים וזורקים אותם. את העופות מגישים על אורז לבן ויוצקים מעל מהרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!