כיכר השבת

מה אוכלים היום?

אם כבר "על האש", אז רק ככה: שיפודי עוף ונקניקיות

את המתכון הבא אפשר להכין בגריל חשמלי, מנגל פחמים או בתנור. מנה צבעונית ויפהפייה שמתקתקים תוך 40 דקות: מתכון לשיפודי עוף עם נקניקיות, ריבועי חציל או קישואים ופלפלים צבעוניים, מתובלים ברוזמרין ולימון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
שיפודי עוף עם נקניקיות, חציל ופלפלים צבעוניים
שיפודי עוף עם נקניקיות, חציל ופלפלים צבעוניים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 נתחי פרגיות (ירכי עוף מפורקות מהעצם, ללא עור)
  • 450 גרם נקניקיות בשר, רצוי חריפות
  • 1 חציל קטן או 3 זוקיני
  • 2 פלפלים, אחד אדום ואחד צהוב
  • 2 לימונים, שטופים היטב וחתוכים עם הקליפה ל-8 ריבועים כל אחד
  • מלח ופלפל שחור
  • ענפי רוזמרין טרי

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בשיפודי עץ, מניחים אותם בתבנית, מכסים במים ומשרים עד לשימוש. בינתיים, חותכים את נתחי הפרגיות, הנקניקיות, החציל או הזוקיני והפלפלים לריבועים בגודל שווה של כ-2 ס"מ.

2. מחממים היטב גריל חשמלי, מנגל פחמים או תנור על מצב גריל, ומכינים את השיפודים. דוחסים את הרכיבים צמוד זה לזה ומוודאים שליד כל עוף ונקניקייה יהיו לימון וחציל או זוקיני. תוחבים מענפי הרוזמרין בין העופות לירקות, מסדרים את כל השיפודים אחד ליד השני ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. צולים את השיפודים במשך 10-15 דקות (תלוי בחום הגריל / התנור כמובן - אז השגיחו מקרוב!) עד להשחמה יפה והופכים אותם 3-4 פעמים, כך שיתבשלו היטב מכל כיוון. מגישים מיד עם לימון סחוט בנדיבות מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף