רכיבים
- 16 טורטיות תירס
- שמן לטיגון
למילוי:
- 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות (ללא עור וללא עצמות)
- 1/2 בצל צהוב בינוני
- 1 עגבניה בינונית, פרוסה לעיגולים
- 2 שיני שום
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית כמון
תוספות:
- חסה קצוצה דק
- 1 אבוקדו, פרוס
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מניחים את העוף, חצי הבצל, פרוסות העגבנייה ושיני השום ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. מוסיפים מים שיכסו את הכל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 20 דקות, עד לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות נוספות.
2. מסירים את הסיר מהאש, מעבירים את העופות בלבד לקרש חיתוך ובעזרת שני מזלגות, גורסים אותם היטב.
3. מרפדים תבנית אפייה בנייר סופג ומחממים את התנור לחום של 90 מעלות.
4. עובדים על כל טורטייה בנפרד: במחבת יבשה, מחממים את הטורטייה עד לריכוך, מניחים עוף גרוס בנדיבות בקצה הטורטייה, מגלגלים וסוגרים את התפר עם קיסם. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות ומסדרים אותן בצלחת.
5. מחממים בסיר שמן בגובה 5 ס"מ על אש בינונית-גבוהה - רצוי לעבוד עם מלקחיים: מטגנים בכל פעם 4 טורטיות מגולגלות במשך 2 דקות מכל צד עד שהן זהובות וקריספיות. מוציאים אותן לתבנית המרופדת בנייר סופג ומניחים בתנור המחומם כדי לשמור על החום שלהן עד להגשה.
מגישים חם עם חסה קצוצה דק, פרוסות אבוקדו ומטבל פיקנטי.