רכיבים
- 8 פרגיות עם העצם או משולשי עוף
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות עשבי תיבול יבשים (כל תערובת תעבוד: פרובאנס, תיבול איטלקי או אפילו רק אורגנו מיובש)
- 1 כוס ציר מרק עוף או מים ומעט אבקת מרק
- 1 לימון, פרוס
אופן ההכנה:
1. מתבלים את חלקי העוף במיץ הלימון, המלח והפלפל השחור.
2. מחממים סיר רחב ונמוך על אש בינונית-גבוהה ואז מוסיפים את העופות כשהעור כלפי מטה. מבשלים במשך 7-10 דקות עד שהעור מקבל גוון שחום-זהוב עמוק. הופכים את העופות, מטגנים אותם 10 דקות נוספות ומוציאים אותם לצלחת.
3. מוסיפים לאותו הסיר את שמן הזית, השום ועשבי התיבול, מבשלים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את פרוסות הלימון וציר המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומוסיפים גם את חלקי העוף. מבשלים במשך 10 דקות נוספות - ניתן לכסות את הסיר בשלב זה כדי לקבל יותר רוטב. מגישים מיד, חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות