רכיבים
- 5 פרגיות / שוקי עוף
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום גדולות, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 1 כוסות (270 גרם) אורז, רצוי אורז מלא ארוך
- 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) ציר מרק עוף / מים
- 1/4 1 כוסות (312 מ"ל) מים חמים
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית תימין מיובש
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 3/4 כפית מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. יוצקים את השמן לתבנית אפייה מלבנית (כ-25X35 ס"מ), מפזרים מעל את הבצל והשום ואופים במשך 12-15 דקות. מערבבים אם ישנן חתיכות שהשחימו מהר מדי.
3. מערבבים בכלי את הפפריקה, התימין, אבקת השום, אבקת הבצל, המלח ופלפל שחור, ומפזרים את התערובת על שני צידי העוף.
4. מוסיפים את האורז לתבנית עם השום והבצל, מערבבים, מסדרים מעל את חלקים העוף ויוצקים עליהם את ציר המרק והמים. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף, מזלפים על העופות מעט שמן (אופציונלי) ואופים במשך 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה, אם רוצים, ומגישים.