כיכר השבת

מה אוכלים היום?

ללקק את האצבעות: שוקי עוף בציפוי דבש וטריאקי

ללא ספק, זו מנה שאין איך לפספס איתה. שוקי עוף מצופים היטב בתערובת מתקתקה, דביקה וכל כך טעימה - דרך בטוחה להכין ארוחה שתתחסל במהירות בלי ללכלך יותר מדי כלים, כי הכל קורה במחבת אחת (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
שוקי עוף בציפוי דבש וטריאקי
שוקי עוף בציפוי דבש וטריאקי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות יין לבן יבש
  • 2 כפות דבש
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד טרי
  • 8 שוקי עוף גדולים, ללא העור
  • 1 כף שומשום
  • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. במחבת על אש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב את רוטב הסויה, היין, הדבש, השום והג'ינג'ר.

2. מוסיפים את שוקי העוף ומבשלים במשך 5 דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את העופות ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית-נמוכה במחבת מכוסה. הופכים אותם שוב, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהעופות רכים מאוד. מסירים את המכסה ואם הרוטב לא סמיך מספיק, מביאים לרתיחה עדינה במשך 2 דקות.

3. מסירים מהאש, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את השומשום והבצל הירוק הקצוץ.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עוף