רכיבים
- 4-6 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
- 1/4 כוס שמן זית + תוספת לאפייה
- 1 כף גדושה מיונז
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח ופלפל שחור
- קורט כמון
- פלפל ארבע העונות גרוס
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס שומשום
לירקות המוקפצים:
- 3 גזרים גדולים, פרוס לעיגולים
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות ארוכות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות ארוכות
- 1 פלפל כתום, חתוך לרצועות ארוכות
- 1 פלפל חריף, פרוס לעיגולים
- 1/2 כרוב לבן / סגול, פרוס לרצועות
- 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
- 3 שיני שום, פרוסות
- 1/2 סלסלת פטריות, פרוסות (אופציונלי)
- חופן שעועית ירוקה קפואה (אופציונלי)
- חופן נבטים (אופציונלי)
- מלח
- פלפל ארבע העונות
- מעט כמון
- מעט אגוז מוסקט
- 3/4 חבילה ספגטי או 1/2 חבילת נודלס, מבושלת (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את השמן, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, מלח ופלפל שחור, פלפל ארבע העונות, הכמון והשום הכתוש עד לקבלת מרינדה אחידה במרקם משחתי.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום ומתבלים במלח.
3. מורחים כל חלק עוף במרינדה מכל הצדדים, ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב. מומלץ להסיר את העור מהעופות, כך פירורי הלחם והשומשום ייתפסו טוב יותר.
4. מסדרים את חלקי העוף המוכנים בתבנית, ומזלפים מעל מעט שמן זית.
5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (רק מניחים, אין צורך לאטום את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות לקבלת מרקם אקסטרה קריספי.
6. במקביל, מכינים את הירקות: מחממים בווק או מחבת את שמן הזית, ומקפיצים את הירקות עד לריכוך. מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומערבבים פנימה פסטה או נודלס מבושלים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו
הצגת כל התגובות