כיכר השבת

מה אוכלים היום?

ארוחת אמצע-שבוע אלגנטית: עוף ברוטב חרדל

תוך חצי שעה תוכלו להגיש ארוחת אמצע-שבוע משפחתית, בריאה ואלגנטית. מה שאנחנו אוהבים לכנות "מקסימום תוצאה במינימום מאמץ": מתכון לחזה עוף ברוטב חרדל שטעים לאכול עם אורז לבן וסלט ירקות רענן (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
חזה עוף ברוטב חרדל לארוחת אמצע-שבוע אלגנטית
חזה עוף ברוטב חרדל לארוחת אמצע-שבוע אלגנטית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 נתחי חזה עוף, 140 גרם ליחידה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפיות חרדל יבש
  • 1 כף חרדל דיז'ון

אופן הכנת עוף ברוטב חרדל:

• מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים מכל צד למשך דקה וחצי.

• מוסיפים את הבצל, ומטגנים במשך דקה נוספת.

• מפזרים את הקמח על נתחי העוף, והופכים לצד השני, כך שהנתחים יהיו מצופים משני הצדדים. מבשלים במשך דקה, עד להשחמת העופות.

• מוסיפים את המים למחבת, ומערבבים עד שהקמח 'נמס'. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה ומבעבעת, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ונותנים לעופות לרתוח במשך 5 דקות.

• מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לכלי נפרד, ומערבבים לתוך הנוזלים שבמחבת את החרדל היבש יחד עם החרדל דיז'ון, עד לקבלת תערובת אחידה.

• מחזירים את נתחי העוף למחבת, ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מסירים מהאש.

• מגישים חם עם הרוטב, ומוסיפים אורז לבן "שיתפוס" את הטעם החזק של הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בזכות המתכון המעולה הצלתי את כבודי האבוד בבישול. תודה.
אילה מירושלים
עוף