כיכר השבת

מה אוכלים היום?

4 ציפויים שישדרגו לכם את השניצל

איך נראה השניצל שלכם? הגיע הזמן לשבור שגרה ולשדרג את שניצל הזהוב עם ארבעה ציפויים נהדרים: מתובל, פיקנטי, אגוזי-קראנצ'י וניחוח לימון. תתכוננו להתאהב (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
שניצל בציפוי מתובל. בהמשך: עוד 3 ציפויים נהדרים
שניצל בציפוי מתובל. בהמשך: עוד 3 ציפויים נהדרים (צילום: shutterstock)

רגע לפני: איך נראה השניצל שלכם? קשה להתווכח עם העובדה ששניצל קריספי עשוי היטב אהוב על כולם, ללא הבדל דת, גזע וגיל. אבל הגיע הזמן לשבור שגרה ולשדרג את השניצל הזהוב עם ארבעה ציפויים נהדרים: מתובל, פיקנטי, אגוזי-קראנצ'י וניחוח לימון.

אופן ההכנה:

• לשניצל, חתכו לרצועות חזה עוף שלם, או שתפרסו דק לרוחב את נתח העוף, כמו הקצב. אפשרות נוספת היא לקנות פרוסות דקות של שניצלים מוכנים, שגם אותן ניתן לחתוך לרצועות - לקבלת שניצלונים.

• עובי הפרוסה או הרצועה חשובים בזמן הטיגון, לכן כדאי לדפוק מעט על הנתחים בפטיש שניצלים, כדי לקבל שניצל דק שייטגן מבפנים בצורה אחידה.

• כדי שהשניצלים יהיו מוכנים ביעילות והכי פחות לכלוך, מסדרים 3 צלחות לצד הכיריים:
- צלחת אחת ממלאים בחצי כוס קמח מנופה.
- בצלחת השנייה (מעט עמוקה) טורפים 3 ביצים (ניתן להוסיף כף חרדל, שמעדן מאוד את הטעם).
- ובצלחת שהכי קרובה למחבת מערבבים את מרכיבי הציפוי שבחרתם מתוך ארבעת הציפויים שבהמשך.

• מקמחים את נתחי השניצלים, טובלים כל אחד בבלילת הביצים ולבסוף מצפים כל שניצל בציפוי שבחרתם.

• מחממים שמן לטיגון במחבת כבדה ורחבה, ומורידים את השניצלים לטיגון רק כשהשמן חם מאוד, כדי שהציפוי "לא ישתה" את השמן בזמן שהוא מתחמם. מטגנים עד להשחמה טובה משני הצדדים, הופכים פעם אחת ומוצאים לנייר סופג.

רכיבים לציפוי מתובל:

1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כף פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל שחור

רכיבים לציפוי פיקנטי:

1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס מיובש
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
מלח

רכיבים לציפוי אגוזי-קראנצ׳י:

1 כוס פירורים לחם זהובים
3 כפות שומשום רגיל
1 כף שומשום שחור
1/2 כוס בוטנים גרוסים או אגוזי מלך
מלח
טיפ: טעים להגיש את השניצל עם רוטב צ׳ילי מתוק

רכיבים לציפוי בניחוח לימוני:

1 כוס פירורי לחם זהובים
1 קליפת לימון מגורדת
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל לבן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אפשר לטגן את השניצל דק. אפשר לפרוס חזה עוף. אבל לא לדפוק בפטיש שניצלים. למה להרוג?
דורון
6
זה מתכון ענק יצא ליטוב מאוד אין שפית שיודעת לשדרג מנה בשניה אחת כמוך. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושי ח
5
נמאס מהשניצלים הרגילים , תודה ככר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שייני

הצגת כל התגובות

4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיה מושקא
3
תבלין הכמון נותן טעם של בשר זה תענוג , אני שמה את הכמון בכל מתכון בשרי.
בוזגלו
2
מדהים
שפרה
1
אהבתי מאוד
סימניה כחולה
עוף