רגע לפני: איך נראה השניצל שלכם? קשה להתווכח עם העובדה ששניצל קריספי עשוי היטב אהוב על כולם, ללא הבדל דת, גזע וגיל. אבל הגיע הזמן לשבור שגרה ולשדרג את השניצל הזהוב עם ארבעה ציפויים נהדרים: מתובל, פיקנטי, אגוזי-קראנצ'י וניחוח לימון.
אופן ההכנה:
• לשניצל, חתכו לרצועות חזה עוף שלם, או שתפרסו דק לרוחב את נתח העוף, כמו הקצב. אפשרות נוספת היא לקנות פרוסות דקות של שניצלים מוכנים, שגם אותן ניתן לחתוך לרצועות - לקבלת שניצלונים.
• עובי הפרוסה או הרצועה חשובים בזמן הטיגון, לכן כדאי לדפוק מעט על הנתחים בפטיש שניצלים, כדי לקבל שניצל דק שייטגן מבפנים בצורה אחידה.
• כדי שהשניצלים יהיו מוכנים ביעילות והכי פחות לכלוך, מסדרים 3 צלחות לצד הכיריים:
- צלחת אחת ממלאים בחצי כוס קמח מנופה.
- בצלחת השנייה (מעט עמוקה) טורפים 3 ביצים (ניתן להוסיף כף חרדל, שמעדן מאוד את הטעם).
- ובצלחת שהכי קרובה למחבת מערבבים את מרכיבי הציפוי שבחרתם מתוך ארבעת הציפויים שבהמשך.
• מקמחים את נתחי השניצלים, טובלים כל אחד בבלילת הביצים ולבסוף מצפים כל שניצל בציפוי שבחרתם.
• מחממים שמן לטיגון במחבת כבדה ורחבה, ומורידים את השניצלים לטיגון רק כשהשמן חם מאוד, כדי שהציפוי "לא ישתה" את השמן בזמן שהוא מתחמם. מטגנים עד להשחמה טובה משני הצדדים, הופכים פעם אחת ומוצאים לנייר סופג.
רכיבים לציפוי מתובל:
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כף פטרוזיליה מיובשת
מלח ופלפל שחור
רכיבים לציפוי פיקנטי:
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס מיובש
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
מלח
רכיבים לציפוי אגוזי-קראנצ׳י:
1 כוס פירורים לחם זהובים
3 כפות שומשום רגיל
1 כף שומשום שחור
1/2 כוס בוטנים גרוסים או אגוזי מלך
מלח
טיפ: טעים להגיש את השניצל עם רוטב צ׳ילי מתוק
רכיבים לציפוי בניחוח לימוני:
1 כוס פירורי לחם זהובים
1 קליפת לימון מגורדת
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל לבן
הצגת כל התגובות