כיכר השבת

מה עושים עם שאריות עוף? פשטידה

נשארו לכם עופות עזובים מהארוחה האחרונה? אל תזרקו! - תכינו פשטידה. מתכון להכנת פשטידת עוף וכרישה נפלאה. פתרון נהדר וטעים לניצול שאריות (מתכונים, אוכל)

| 2 |
פשטידת עוף וכרישה
פשטידת עוף וכרישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון או שאריות עוף חתוכות דק
  • 3 כרישות (כולל העלים הירוקים) בינוניות
  • 1 בצל קטן
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל

אופן הכנת פשטידת עוף וכרישה:

רגע לפני: נשארו לכם עופות עזובים מהארוחה האחרונה? אל תזרקו! - תכינו פשטידה. מתכון להכנת פשטידת עוף וכרישה נפלאה. פתרון נהדר וטעים לניצול שאריות.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה.

• פורסים את הכרישות לעיגולים בעובי 1 ס"מ, כולל העלים.

• מטגנים את הבצל המגורד עם מעט שמן במחבת כבדה, עד להזהבה.

• כשהבצל מקבל צבע, מוסיפים את עיגולי הכרישות, כדי שיתרככו מעט.

• מסירים את הכרישות והבצל מהאש ומעבירים לקערה.

• מוסיפים לקערה את העוף הטחון, הביצים, השמן ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

• משמנים קלות תבנית אינגליש קייק ושוטחים בה את תערובת הפשטידה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אם אתם רושמים תבנית אינגליש קייק, למה הפשטידה בצילום עגולה? ואם כבר ציינו את הקוטר של התבנית בו נאפתה. פשטידת עוף מתאים יותר לאפות בתבנית עגולה.
מירב
צודקת.
אור
אולי גם יעניין אותך
עוף