רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 1 בצל גדול
- 2 עגבניות
- 1 גמבה אדומה
- 3 שיני שום
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט כורכום
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת עוף מבושל עם עגבניות ועשבי תיבול:
רגע לפני: לגזור ולשמור: כל אחד צריך לדעת להכין מנת עוף ראויה לארוחה המשפחתית. הנה מתכון בסיסי לתבשיל עוף עסיסי וטעים המבושל היטב ברוטב עגבניות ועשבי תיבול.
• קוצצים דק את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
• חותכים לקוביות את העגבניות והגמבה.
• מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו קלות את הבצל, על אש בינונית.
• כשהבצל מקבל מעט צבע, מוסיפים לסיר את העגבניות ומתבלים במלח. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
• לאחר שהעגבניות מגירות מעט נוזלים, מוסיפים גם את קוביות הגמבה, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. מתבלים בפפריקה, כורכום ופלפל שחור, מערבבים ומכסים.
• לאחר 5 דקות בהן התאחדו הנוזלים עם התבלינים, מוסיפים לסיר את כרעי העוף ומבשלים במשך שעה. הופכים מידי פעם את העוף, עד שישחים היטב.
אופן ההגשה: זוהי מנת עוף בסיסית וטעימה שכולם אוהבים, לצידה יתאימו במיוחד תפוחי האדמה אפויים בתנור.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!